Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPAD 2 - vývoj ceny

Od: lubro® odpovědí: 9 změna:

Zajímalo by mě, zda např. do Vánoc dojde k nějakému snížení ceny či kde se dá pořídit tento tablet od Apple nejlevněji. Našel jsem verzi iPAD 2 16 GB Wi-Fi Black za 10.777 Kč, ale stejně se mi to zdá poměrně dost...Ani nechci spekulovat o výrobní ceně, tu odhaduji skutečně nízkou. Ale bohužel jsou to američani a s těmi nic nehne (vyzkoušel jsem jsem si sám na repro od firmy Bose) - prostě mají na to patent a ceny natažené...Chápu, najdou se takoví, kteří řeknou - kup za tu cenu anebo si to nekupuj (to je to asi nejednodušší řešení). Pochopitelně mě vadí tato politika - tj. když se objeví konkurence, což je potřeba, viz. Samsung, tak ihned to jde k soudu a zakázat prodej - viz. v Německu. Jen aby nemuseli snížit cenu kvůli konkurenci. Tím nechci tvrdit, že výrobky od f. Apple jsou nekvalitní, to určitě ne, ale zcela jistě několikanásobně předražené...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsou předražené..když budeěš věnovat nějaký čas a pochopení té ceny..pochopíš proč je taková jaká je..předražené to rozhodně není.. právě naopak..typicky MacbookAir konkurence ještě stále není schopna vyrobit shodný notebok co do kvaliy, zpracování,OS a dalších věcí se týče...

Ipad.. není předražený..měl jsem v ruce několik tabletů, sám 3G dvojku vlastním a ipad opravdu nemám konkurenci co se zpracování týče..pokud mám mluvit o iOS to jeden z nej důvodu ceny přístroje..a k němu pomyslná Appstore..jak pro ipad tak pro iphone.. to množství app je opravdu obrovské.. téměř nepřestavitelné.. většina služeb google i jeho aplikací funguje na apple produktech rychleji, lépe naž na googlem vlastní postavené platformě android a dokonce lépe než na vlastním telefonu Nexus.

Ipad má i nemá konkurenci.. co se samsungu týče.. ono jedno opravdu platí.. viz přiložím...

doplněno 21.09.11 00:00:

ono před ipadem vlastně ani trh s tablety defakto neexistoval dnes se v něm díky ipadu točí miliardy..

iphone to samé... doba mobilů se dělí před iphonem a po iphonu kdy začal všechny vypadat jako iphone a dens jsou si podobné jako vejce vejci což dříve nebylo..

Nakonec velká výhoda ipadu je min 2 letý zaručený update iOS .. a s tím záplaty, nové funce atd..

U ostatních výrobců z 98% procent přijde zařízení, jeden update a konec chceš li další update kup si nový produkt..

Nakonec velká výhoda apple narozdíl od prakticky všech ostatních značek/zařízeních je ta že jeho cena neklesá..

Tedy klesá ale velmi pomalu ne tak moc jako u konkurence a to celé jakoby hodnitu zařízený zvyšuje..

Nehledě že při jakémkoli prodejí staršíhou kousku je vždy enormní zájem..

IPAD 2 - vývoj ceny
hodnocení

Tak pochopitelně ohledně té "předraženosti" je to věc názoru...Někdo si myslí že ano, někdo že ne. Jen mě zaráží, že za takové peníze toto zařízení nemá ani USB konektor pro připojení flash disku či externího 2,5" HDD, ale jen nějaký jejich specifický Apple konektor. V tom třeba výhodu moc nevidím. Odhaduji, že ten Samsung to už má...

Největší výhoda apple konektoru je jeho cca 14 let stará doba výroby takže i iphone 4 či poslední dotykový nano lze připojit k příslušenství koupené před deseti lety... většina aut na západě disponuje apple konektorem již z výroby neb je to takový ethalo a apple ho hned tak měnit nebude.. díky tomu můžu nabíjet doma 3 věci jednou nabíječkou, jedním káblem je i připojím k pc..

Nemá USB neb nepodporuje USB host. je to holt zařízení moderní doby..

A samsungy, každý má jiný konektor v jiné verzi USB ano pár modelů ho má ale co z toho když USB utáhne nanejvýš faslh disk HDD potřebuje už větší proude a ten se v tabletu nevykouzlí a co se pak USB týče oteřou jpeg, určité videa a konec..

Je to tablet ne pc, ty jsi evidentně mladý člověk a hlavně odkojený windows.. ipad asi pro tebe nebude úplně ideál..

U apple věci fungují jinak, a tedy na rozdíl od win fungují..

Je to prostě jiný svět..

Něco jako elektro auto-vs benzín anebo volant na levé/pravé straně .. člověk to zná anebo si myslí že to zná a není to tak..

A co se týče cenny jedinný schopný konkuretn ipadu stál bohužel 1100-1300 $ tudíž ipadu konkuroval vším krom ceny..a ta byla deafkto ohromná a bohužel konkuretna pohřbila..

doplněno 22.09.11 23:03:

Neplatíš 2x .. ale to se těžko někomu vysvětluje, kdo to spíše nechc pochopit.. také jsem to dříve pochopit...

Dnes můžu říct že asi zažaluju M$ za všechny ty nervy a neprospané noci..

hodnocení

Tak v tom jednom rčení máš určitě pravdu = tj. že jsem člověk odkojený Windows. A domnívám se, že věci či aplikace např. u W7 fungují rovněž. Je to asi něco jiného. Bohužel každý chce za to své zaplatit a u Apple to platí minimálně dvojnásob. Každopádně zvyknout si lze na cokoliv v návaznosti na čase *klik*

jarmik*
hodnocení

0x

Když Vám jde o cenu, tak si kupte iPad 1. Počítám, že se někde ješt v nabídce najde. iPad 2 nemám, ale mám doba od vánoc dva IPady 1, oba jsou ty nejlevnější provedení. Běží krásně, jsou pořád v permanenci, v podstatě je někdo nepřetřžitě používá. Na doma je to skvělá věc. USB mi na tom nechybělo, nevím, co bych k tomu připojoval. Protože na 16 GB se nedá nic skladovat.

Je to prostě věc na doma, co se pohodlně používá na gauči, že si člověk prohlíží internet, sociální sítě, hraje AngryBirds a občas pustí videjko na youtube. Nic víc bych v tom nehledal.

hodnocení

No, pokud s iPad 1 půjde komunikovat přes Skype = tj. že má v sobě interní kameru, pak by si o tom určitě dalo uvažovat...

jarmik*

Mohu potvrdit, že kameru nemá:)

Když jsem viděl ipad 1.vs. ipad 2 při použití safari a to pouze html formát tak bych do jedničky nešel+ to že nemá kamerku, je ta ramka opravdu slabá a více lidí psalo že víc minimalizovaných app dělá binec... a je to prostě i rychlejší..úplně při všem.. navíc je na trhu dosti dlouho takže doba podpory se zkracuje.. ale je pravda ze 1 ve wifi verzi cca rok jetá se dá koupit za luxusní cenu..

hodnocení

Dá se někde koupit iPap 2 16 GB verze - oficiální česká distribuce se zárukou 24 měsíců, aby k tomu byl ještě nějaký dárek z příslušenství (nejlépe např. pouzdro, ochranný kryt Smart Cover, apod.) a doprava zdarma v rámci celkové ceny? Prozatím jsem našel u sunnysoft.cz k iPad 2 dárek - dobíjecí a synchronizační kabel s posuvným přepínačem umožňující synchronizaci a dobíjení se stolním počítačem a dopravu zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]