Nejste přihlášen/a.
Podařilo se mi úplně zrušit naladění českých a slovenských progrtamů na kartě CS Link na přijímači MASCOM. Nyní, když zadám družici A3, kmitočet ČT 24 - 11973/V, tak natočením paraboly získám sílu signálu 90% a kvalitu 76%. Když dám uložit, tak tam stále drží obraz stanice Man and movies s kmitočtem 12565/H a nemohu se ho zbavit. Je to asi na jiné družici, protože i ostatní programy jsem tam dříve neměl, když mi to šlo. Rozjebal jsem to z toho důvodu, že mi nešly programy na A1 a A3 současně na jednu polohu paraboly (mám dvojče konvertor).Potřeboval bych poradit, jak se má uložit ta volba ČT 24 v nastavení antény, aby se dal chytit obraz ČT 24. Ze zoufalství už asi budu chytat jen A3, ale až se mi podaří ji opět naladit)
Ak chcete mat 2 družice a blok dvojča,najprv musíte mat v prijimači nastavený prepinač konvertorov -diseq c ,ktorý je už zabudovaný v monobloku s uhlom 4,3 stupna takto:V menu Antena Astra 1= 19,2 daj diseqC na hodnotu 1 ,alebo A a pre Astru 3a =23,5E daj 2 alebo B. Potom sa postav "za" parabolu a v ohnisku musí byt LAVE oko monobloku t.j 19,2 astra 1 nemecká . Oko 23,5 E je NAPRAVO a berie signál "šilhaním".Poloha konvertorov v monobloku 4,3 je nastavená a vhodná je dlžka ramena cca 650mm a priemer fi 800mm./Gilbertiny/ Male rameno a priemer 600 nepojdu! Pokial ste nebabrali Elevaciu iba Azimut a máte v pamati uložené programy 23,5 ,tak prepnite na tu CT 24 a hladajte po mm podla susedov . Inak dajte oscanovat ,co ste podla sily signalu našli .Može to byt aj Anglicka 28,2 E ,potom to zmažte a posunte sa vpravo a tam je už 23,5 E =Astra 3.Poloha Astry 1 19,2 je už tiež týmto nastavená .Prepnite prijimač na Astru 1 a oscanujte čo vidí,alebo si ručne napíšte frekvencie ,ktore z nemeckej družice chcete .Aby bolo jasne ,ak ste za parabolou ,tak fyzicky je 28,5 E vlavo nad horizontom a 13,2E je vpravo ,ALE konvertory su zrkadlené! a 28,5 je napravo a 13 nalavo! Indikator sily za 3 stovky vam vobec nepomože ,lebo on nevie meno družice iba silu a kvalitu a to ma aj vaš receiver. Prajem úspech
Kamile, zatím se mi podařilo naladit A3. Teď přijde na řadu ladění A1. Mám monoblok na 2 družice Inverto Black. Když stojím za parabolou, tak mám chycený pravý konvertor a šilhá mi levý tedy přesně obráceně než Vy píšete! Ovšem na jiném diskuzním fóru jsem se zase dočetl, že jak to Vy píšete, že to mají konvertory MASCOM a ten můj Inverto Black že to má zase obráceně! Dá se to nějak poznat přímo na tom konvertoru? Nepletete ve své odpovědi ASTRU 19,5 a ASTRU 13,2 - tu vůbec nechci chytat!
V ohnisku može byt naozaj aj 23 a 19 je VLAVO ,to si urobil a pochopil spravne .Na skúšku zakry čepici to nemecke lave oko a ak si dal ten prepinač ok ,si na dobrej ceste. Nepletiem ta s tou 13 a 28 ,len chcem aby bolo jasné čo je vpravo a vlavo . a kde je to zrkadlene
doplněno 18.09.11 17:50:No odskušaj aj to, že ten prepinač na 23,5 máš zapnutý dobre ,Tvoje 2=B zmen na 1=A a vypne .Vrat nazad ,pokračuj. Treba ešte aj odsúhlasit v inom riadku diseq 1.1 ,aby si tam nemal motor predpísaný alebo nič .
doplněno 18.09.11 17:50:No odskušaj aj to, že ten prepinač na 23,5 máš zapnutý dobre ,Tvoje 2=B zmen na 1=A a vypne .Vrat nazad ,pokračuj. Treba ešte aj odsúhlasit v inom riadku diseq 1.1 ,aby si tam nemal motor predpísaný alebo nič .
doplněno 18.09.11 18:02:No pochopil som, že nie si si istý ,či vlavo má byt dominantná ASTRA 1= 19,2 s čislom 1 =A ,alebo u niektorého výrobcu i naopak 2=B . .ASTRA 1 Vlavo isto a číslo skús aj naopak a maš kontrolu
Už mi to chodí, jen se mi naladilo nějak podezřele málo programů na A1. Nyní už jsem zase v Praze a tak to zakrytí levého konvertoru alobalem provedu až příští víkend. Zatím ahoj!
doplněno 18.09.11 22:38:Motor na otáčení je tam zvláštní volba a to mám vypnuté.
Gratulujem , ide ti A3 aj A1 ,už nemusiš robit kontrolu tou čepici -maš to správne. Programov je malo preto, lebo si dal automatické scanovanie a ON prehladal iba tie transpondery cca 20 z 50 ,ktore má softwerovo nahrate z výroby a možno si nedal FTA =volné nekodované.Urob to ,že vymaž komplet tento gulaš=hnuj a podla mesačniku SAT-DVBT-T z predajne sat .techniky si ručne napíš frekvencie ,polarizacie a FEC len toho, čo chceš -nepotrebuješ 800 kanálov a 200 erot a reklamných,ale cca 8 HD a 30 kvalitných SD volne dostupných .
Na naladění družice jsou i levné přístroje.Pokud se družice najde pískají a to se zesiluje -zeslabuje podle otočení anténou.Bez toho budeš jen tápat a zuřit.Zde je nej-ceny.cz/...
a čím jsi to zrušil? jenom jsi rozladil tuner? jednou jsem instaloval Mascom a bylo to hrozně jednoduché, jelikož měl přednastaveny skoro všechny programy (český výrobek). Stačilo nastavit parabolu a to tak, že jsem nastavil zhruba elevaci, pak jsem se podíval, kam mají natočeno ostatní sousedi a pak na mě domácí zavolala "je to tam" a ono to tam bylo.
takže by třeba pomohlo (pokud jsi nehnul s parabolou), nastavit do továrního nastavení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.