Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dráty v rozvaděči nad elektroměrem

Od: lumik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, otevřel jsem rozvaděč v panelovém domě na poschodí a kontroloval elektroměr, nad ním jsem objevil 4 vodiče které vedou někam za elektoměr dolů do dalších pater, nevíte od čeho jsou tyto vodiče takových to barev? Mám strach na nich něco měřit, co by to mohlo být za vodiče? Přikládám fotku, děkuju.

Dráty v rozvaděči nad elektroměrem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kolik je v tomto rozvaděču elektroměrů? Pepokládám že 2.

Tato svorkovnice na obrázku je určena pro 2 byty. Ze stupačkové svorkovnice,která je umístěna ve spodní části tohoto rozvaděče,vedou 2x2 dráty. Černý a zelený které vedou přes elektroměr. A dále jsou zapojeny ze spodu této svorkovnice na obrázku.

V tomto případě asi nějaký "elektrikář" neměl černý drát,tak místo něj použil drát červený.

Mezi černým a zeleným drátem naměříte 230V,respektive mezi červeným a zeleným.

lumik*
hodnocení

Můžete mi to prosím ještě upřesnit? Ano máte pravdu jsou tam celkem 2 elektroměry.

Tyto celkem 4 dráty vedou tedy přesně jak a kde? Vedou jak z vrchu tak i zespodu stupaček. Chápu to dobře že z vrchu vede černý a tm. zelený do jednoho elektroměru a pokračuje dolů do dalších elektroměrů v jiném podlaží a to samé červený a sv. zelený?

Děkuji za vysvětlení

takjan*
hodnocení

1x

Hlavní přívod, staré barvy vodičů

TO:takjan: tak to mě nenapadlo... máte pravdu...červený se dříve používal jako vodič fázový. Máte bod :)

hodnocení

0x

a co take ste pri tej kontrole zistili? Aku ma elektromer farbu?

lumik*
hodnocení

Jak to teda přesně je s těmi dráty? Dva a dva vedou do elektroměrů ale proč vedou shora dolů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]