Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovu naladit programy DTV

Od: rogi

Máme na společné anténě 15 tel. programů DTV. Donedávna vše fungovalo bez problémů, ale pak začaly některé "blbnout", signál se zhoršil až se ztratil úplně. Domníval jsem se, že jde o poruchu antény (soused potvrdil, že má také problém), a že po její opravě bude vše OK. spustil jsem automatické ladění a systém našel 5 z původních 15 programů, které hrají bezchybně.

Pak jsem zjistil u souseda, že mu funguje vše, jako dříve, ale u mně stále pouze 5. Několikrát jsem zkoušel přeladit, ale pořád se stejným výsledkem. Zkusil jsem i v poradně nalezený fígl s odpojením antény, přeladěním a znovu zapoijením - ale nic. V čem může být problém?

Má cenu zkoumat kabel antény? Jak by mohl drát selektivně "pouštět" jen 5 z 15 programů? POdle rozpisu fungují propgrtamy, které jsou na "R 39" a nefungují ty, které mají být na "R 32, 39, 54, 63" - nevím, co je R a proč to není UHF nebo VHF.

Televizor je LG 32LE3300.
Jo a taky tam bylo digi několik rozhlasových stanic - nyní taky nic.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problém by mohl být i v koaxiálním kabelu, který spojuje TV a zásuvku společné antény. Koupil jsem tento kabel u Vietnamců a měl takový útlum signálu, že jsem nic nemohl naladit! Zkuste ho vyměnit.

Jinak si půjčte někde setopbox a zkuste Váš televizor přes něj připojit a programy nalaďte na tom setopboxu. Pokud se naladí všech 15, tak máte trknutý tuner v té Vaší TV:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]