Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znovu naladit programy DTV

Od: rogi odpovědí: 1 změna:

Máme na společné anténě 15 tel. programů DTV. Donedávna vše fungovalo bez problémů, ale pak začaly některé "blbnout", signál se zhoršil až se ztratil úplně. Domníval jsem se, že jde o poruchu antény (soused potvrdil, že má také problém), a že po její opravě bude vše OK. spustil jsem automatické ladění a systém našel 5 z původních 15 programů, které hrají bezchybně.

Pak jsem zjistil u souseda, že mu funguje vše, jako dříve, ale u mně stále pouze 5. Několikrát jsem zkoušel přeladit, ale pořád se stejným výsledkem. Zkusil jsem i v poradně nalezený fígl s odpojením antény, přeladěním a znovu zapoijením - ale nic. V čem může být problém?

Má cenu zkoumat kabel antény? Jak by mohl drát selektivně "pouštět" jen 5 z 15 programů? POdle rozpisu fungují propgrtamy, které jsou na "R 39" a nefungují ty, které mají být na "R 32, 39, 54, 63" - nevím, co je R a proč to není UHF nebo VHF.

Televizor je LG 32LE3300.
Jo a taky tam bylo digi několik rozhlasových stanic - nyní taky nic.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Problém by mohl být i v koaxiálním kabelu, který spojuje TV a zásuvku společné antény. Koupil jsem tento kabel u Vietnamců a měl takový útlum signálu, že jsem nic nemohl naladit! Zkuste ho vyměnit.

Jinak si půjčte někde setopbox a zkuste Váš televizor přes něj připojit a programy nalaďte na tom setopboxu. Pokud se naladí všech 15, tak máte trknutý tuner v té Vaší TV:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]