Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna velikosti fotek

Od: daris odpovědí: 7 změna:

dobrý den,

vůbec si nevím rady se změnou fotografií. potřebuju určité fotky nechat vyvolat na velikost 10 krát 10 cm., nevím jak tuto změnu provést, jak oříznout, změnit velikost, no nevím ani jakej program na to použít, aby mi konečná fotka zůstala v jpg, já to mohla stáhnout na flashku a nechat normálně vyvolat ve fotoateliéru. promiňte mou neznalost:) díky za každou radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jakýkoli grafický nebo photo editor. Já s úspěchem používám PhotoFiltre. Ale s každým editorem je potřeba se naučit pracovat a s úpravou fotografií si vyhrát. Ideální je posílat fotografie ke zpracování přes internet. Myslím, že některé fotolaby tam mají i program na úpravu a ořez.

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Nyní ty fotky máte kde? V jakém rozlišení? Nejjednodušší bude asi ty fotky dát na flashku rovnou tak, jak jsou, zanést do toho ateliéru a přímo tam se domluvit. Určitě nějaký kvalitní software na úpravu fotek mají a vytisknout na danou velikost taky nebude problém i bez změny velikosti snímku jako takového (to umí i moje free verze Zoneru).

dzordz*

Přesně tak, jen si řeknete, v jaké velikosti chcete mít výsledek na papíře. Změnu velikosti (předpokládám zmenšení) můžete udělat zmenšením rozlišení (tedy kvality) nebo změnou DPI (a to oni zvládnou taky).

k2

Problem je, ze tazatelka potrebuje fotku oriznout (nepredpokladam, ze puvodni foto ma pomer stran 1:1). Pokud to nebude orez x jednotek z jedne (obou) stran, tak z toho ve fotoatelieru urcite odvazani nebudou (hlavne pokud je tech fotek vice).

frantisekpetru*

Odvázaní - neodvázaní, pokud tuto službu nabízejí (jakože jsem ještě nepotkal fotolab, který by to nenabízel), tak ať se snaží. Koneckonců zákazník za služby platí a "Náš zákazník, náš pán" ne?
Pokud si to ale bude chtít tazatelka udělat mermomocí sama, potom jak jsem zmínil, používám Zoner Photo Studio 11 (nějaká free edice z časopisu Extra PC). Na obsluhu velmi jednoduchý a přitom velmi dobře vybavený program pro kompletní správu fotografií a celý v češtině.

jabraka*
hodnocení

0x

Není potřeba vůbec nic,jen vyjmout grafickou kartu z foťáku a označit fotky,které chci vyrobit na papíře.Pak jim sdělím, v jakém formátu výslednou fotografii chci vyrobit a oni udělají,co potřebuji.

JABRAKA

kolega mal patrne na mysli pamatove medium, graficku kartu, ak by aj fotak mal, akoze nema, nevyberajte. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]