Nejste přihlášen/a.
Potřebuju vyvíječ pro kyslík k autogenu došla mi tlaková lahev s kyslíkem a mam 4 plné acetylenu. Vým o elektrolíze z destilované vody ale nechce se mi pouštět do hořáku vodík s kyslíkem v poměru 2:1 s acetylenem dohromady. Takže nějak jinak nebo nějak odvést vodík. A ještě otázka vyrobí to dostatečné množství? Prosím neposílejte mi sem odkazy na tlakové lahve s kyslíkem apod. Dííík předem.
Elektrolýza z destilované vody nefunguje, protože destilka je elektricky nevodivá. Používá se elektrolyt s louhem. Kdysi jsem si to dělal podle časopisu "Urob si sám". Funkčnost pro malý hořáček byla dostačující, ale pro moji potřebu, pro sklářský hořák naprosto nedostačující. Ale moderní doba přináší moderní technologie a existují kompresory s molekulovými síty. Ovšem konkrétně pro mé potřeby jsou ceny přesahujíjí stovky tisíc..., čili pro mě návratnost tak za osm-deset let. Nakonec jsem nepřišel na výhodnější system, než kyslík kupovat, případně si ho přepouštět.
doplněno 16.09.11 16:31:třeba zde: oxywise.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.