Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvíječ kyslíku

Od: kaja05 odpovědí: 4 změna:

Potřebuju vyvíječ pro kyslík k autogenu došla mi tlaková lahev s kyslíkem a mam 4 plné acetylenu. Vým o elektrolíze z destilované vody ale nechce se mi pouštět do hořáku vodík s kyslíkem v poměru 2:1 s acetylenem dohromady. Takže nějak jinak nebo nějak odvést vodík. A ještě otázka vyrobí to dostatečné množství? Prosím neposílejte mi sem odkazy na tlakové lahve s kyslíkem apod. Dííík předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Kajo,jak je vidět,jsi zdatný experimentátor.Utlum trochu svůj elán a velice rozvažuj své konání.Kyslík je velice nebezpečný plyn dokonce i čistý.Ve stlačeném stavu stačí jakákoliv příměs organické látky(olej,vazelina ,organický prach) a hrozí výbuch.

JABRAKA

Ne, že hrozí výbuch, kyslík pod tlakem s těmito látkami zcela spolehlivě vybuchuje.

tesyk*
hodnocení

0x

Elektrolýza z destilované vody nefunguje, protože destilka je elektricky nevodivá. Používá se elektrolyt s louhem. Kdysi jsem si to dělal podle časopisu "Urob si sám". Funkčnost pro malý hořáček byla dostačující, ale pro moji potřebu, pro sklářský hořák naprosto nedostačující. Ale moderní doba přináší moderní technologie a existují kompresory s molekulovými síty. Ovšem konkrétně pro mé potřeby jsou ceny přesahujíjí stovky tisíc..., čili pro mě návratnost tak za osm-deset let. Nakonec jsem nepřišel na výhodnější system, než kyslík kupovat, případně si ho přepouštět.

doplněno 16.09.11 16:31:

třeba zde: oxywise.com/...

rv*
hodnocení

0x

u jedné elektrody se uvolňuje vodík a u druhé kyslík, tak není problém plyny oddělit. Pokud je neoddělíte, může se jednat o vaše poslední zapálení plamene.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]