Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který přehrávač vám přehraje .avi z externího

Od: lyn* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, nemáte někdo doma přehrávač, který prehrává filmi v .avi z externího disku nebo větší flešky? Nejlépe nějaký levnější, tak do 2 tis maximálně. Mám doma 4 přehrávače (set top boxy a DVD player, ale jediné co mi jede je 2GB fleška plná krtečků .avi nebo MPEG4. Jakmile ale totéž připojím na flešce 8GB, nebo externím disku WD s napájením zvlášť 500GB nebo Samsung bez napájení zvlášť, jen do USB, tak tyhle větší disky mi žádný z mých přehrávačů nevidí. Prosím, jestli máte někdo konkrétní značku set top boxu nebo DVD nebo něčeho, která vám z externího disku .avi přehrává? Díky moc. Linda

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nic mnovýho nekupuj, úplně postačí naformátovat flasku nebo oddíl harddisku na formát Fat32 a tvůj staroch přehrávač ty data rozpozná. Samozřejmě formátuj nejlépe prázdný disk, že. Jinak jsou data v pr... Chapeš to . . .

lyn*
hodnocení

Díky, zkusila jsem 8GB flešku a fakt to jede! normálně to přehrává .avi! a to byly na netu o tomhle diskuse, jako o neřešitelném problému. Jen nevím, jak přeformátuju ty velké externí disky, bude to na mnoho hodin práce, přehrát ten obsah, naformátovat a nahrát to zpět. To nechápu, jaktože jsou všechny od začátku naformátované špatně? (jeden jsem dostala nový před rokem) Nebo se to musí dělat čas od času se všemi disky? Díky za radu,Linda :)

ále Vy jste asi amatéur co... Disky jsou naformátovány správně, ale váš přehrávač, ke kterýmu to chcete připojit je již drahnou dobu za vopicema,proto musíte médiím (flash, HDD) vnucovat starší formát dat, aby děda přehrávač zafungoval. Kupte novej přehrávač s podporou NTFS což je dnes absolutně bežné a nemusíte pak formátovat. FAT 32 je poměrně cestou zpátky, zato to relativně nic nestojí, ale nejdou v něm uložit soubory větší 4GB, což se dnes objevuje u HD videí typu MKV (matroska). Harddik si vyprázdněte a od nějakýho rozumbrady si tam nechte vytvořit oddíl disku vel. 32GB nebo dva oddíly 32 GB pomocí windowsů naprosto jednoduše a zbytek disku nechte v NTFS. V tom není žádnej problém. děda přehrávač pak uvidí jen data v těch 32GB oddílech. hm hm to jsou špeky co... nedávno sem na to taky koukal jak husa do flašky :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]