Nejste přihlášen/a.
Baví mě fotit, ale finance mi zatím nedovolují nákup digitální zrcadlovky. Chci si aspoň do doby, než našetřím, trochu lepší kompakt. Docela mě zaujaly parametry u foťákůPanasonic LumixaOlympus Xz-1, akorát rozdíl v ceně pomalu čtyři tisíce, a zase takový technik nejsem, abych určil, zda poměr cena-kvalita odpovídá. Olympus je sice levnější, ale má více megapixelů, širokoúhlý objektiv mají oba...Prosím, prosím o radu
Olympus je ten dražší, ale tak to je detail. Počet megapixelů není to jediné podstatné, to je zřejmé. Jinak tedy stačí třeba zkusit pročíst recenze na Heuréce a zkusit to použít při rozhodování. Podle všeho potvrzují, že za opravdu vyšší kvalitu si člověk musí připlatit, ale otázka zní, nakolik vysoká kvalita dostačuje.
![]()
Jasně, nějaká specializovaná stránka pak může pomoct při sofistikovanějším rozhodování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.