Nejste přihlášen/a.
Předem bych chtěl všem poděkovat za případnou odpověď na můj problém. Potřeboval jsem převézt kombinovanou lednici a vzhledem k rozmerům bohužel na ležačku (na boční stěně). Po novém ustavení lednice jsem ji nechal dle doporučení den v klidu. Po zapnutí ovšem lednice nechladí tak jak by měla. Jedná se o jednokompresorový kombík Ardo s mrazákem ve spod. Ten mrazí až až, ale v lednici je stále teplo, respektive jediné místo kde je cítit větší chlad a také je zde chladná stěna je úplně nejvyšší police. Předpokládám, že to je také problém, proč vůbec nevypíná termostat (vzhledem k tomu že je zde tak o stupeň nižší teplota než v pokoji). Souvisí to nějako s tím převozem, nebo prostě uniklo chladící medium? díky za pomoc.
Dobrý den, jak dlouho běžela? Termostat nevypne dříve,, dokud se v lednici neochladí, v tom máte pravdu.. Možný je únik média, přepravou se mohla poškodit.
doplněno 14.09.11 16:38:Pokud to situace dovolí, vypněte lednici na dvě hodiny. Po tom ji opět zapněte, pokud se situace nezmění, kupte novou. Doplnění chladiva se někdy nevyplatí.
doplněno 14.09.11 16:44:Kompresor už netlačí tolik, kolik by mněl
Bezi tak 5tou hodinu. Asi po hodine bylo jiz v mrazaku velice chladno, ale v lednici nikoliv. Tam pouze jak jsem psal prostor kolem nejvyssi police a to setrvava do ted.
Zdravím, mám úplně stejný problém a to jsem lednicí jenom odtáhl, kdybych ji nechal být možná by chladila doteď . Jinak opravář mi říkal, jak kompresor vrčí a lednice nechladí tak jak má, případně jen v některé části a jsou slyšet zvláštní zvuky, či divně hřeje vzadu a na kompresoru, tak uniklo medium a doplnění je možné, ovšem za chvíli ze to stane zase.
Ok. diky za radu, jdu to vypnout. Doplneni u tehle lendice se asi urco nevyplati. Uz ma neco za sebou.
Naše běžela od roku 1997 prakticky nonstop až do doby posledního odmražení a toho, že jsem jí pohnul, abych očistil zadní část, pak chvíli běžela a za cca půl dne KO. Slyším jen vrčet kompresor a jakoby přelévání chladiva, zadní část je, kromě horní části studená a kopresor je tak teplý, že můžete grilovat, zkoušel jsem vše možné, ale je to prý zbytečné, uteklo chladivo.
Pokud se jedná o jednokompresorovou lednici a mrázák chladí dobře, tak to asi nebude únikem chladícího media...
Prave proto se ptam. Ja lednicim vubec nerozumim, ale kdyz uz mam jeden kompresor a spodni mrazak mrazi, je mi divne proc nechladi lednice. O nic nejde, lednice ma uz svoje oddelano, ale jen mi to prislo divne a nechce se mi ji tahat na svozak
Souhlasim ze se muze jednat o maly unik chladiva, nedostatecne ochlazuje. Ale taky muze byt pricpany okruh. Ono to dofouknuti neni zase tak draha vec, ale pri stari lednice je zbytecna.
Jo a k vyse uvedene odpovedi, kompresor ma hrat, a zadni strana ma byt tepla, pokud je lednice v poradku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.