Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa televize

Od: kyta odpovědí: 12 změna:

dobrý den, chci si koupit novou televizi a chtěl bych vědět zda nestačí koupit nejakou minianténu kde chytnu všechny televize (ČT1,2,24,4, Nova, Prima) nebo budu muset tahat kabely pres celý dům až do pokoje.. díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pro použití pokojové antény je důležité mít v místě bydliště dostatečnou sílu signálu, takže doporučuji nejdřív vyzkoušet, nebo zjistit u sousedů jak jsou na tom a tyhle monstra co máte v odkazu, patří mezi nejhorší pokojové antény - hlavně pro příjem digitální televize. Mnohem lepší výsledky mají tyto:

alza.cz/...

a pokud seženete takovou a bez zesilovače, bude to úplně nejlepší.

jabraka*
hodnocení

1x

Skutečně je důležité,aby se anténa umístila do signálu s dodatečnou kvalitou.V pokoji to může znamenat,chodit s anténou a správné místo hledat.Proto si ještě pořiďte delší propojovací kabel.

Anténu tohoto typu: eltasat.cz/...

JABRAKA

hodnocení

1x

kamill:

žiješ v analogovém vysílání *smich*. U něj každá snaha mít co nejlepší signál a kvalitní anténu byla na místě. Čím silnější signál tim byl větší poměr signál šum a tímpádem kvalitnější obraz i zvuk. Digitální příjem má zcela jiné vlastnosti buď ty nuly a jedničky chytneš nebo je nechytneš - mezi tím je situace, kdy nechytneš spolehlivě všechny jedničky a nuly a pak to "kostičkuje", ale obraz a zvuk buď je nebo není - žádné mezi znehodnocené šumem, vypadky barvy... Mluvit o tom, že kvalitní televizi šidíš malou pokojovou anténou je dost mimo, když máš dostatečný signál. Většínou stačí nad 50% úroveň, což bylo u analogu nemyslitelné. Doufám, že chápeš, že u analogu byl signál, se šumem u digitálu když je jednička v šumu čitelná tak je to zase jen jednička a žádný další rušivé vlivy se neuplatňují, ani odrazy - u analogu tak běžné ve formě duchů. Napsal jsem to zjednodušeně, ale pro představu to snad stačí ;)

kyta
hodnocení

třeba něco takového alza.cz/...?

kamill*
hodnocení

0x

Vaša strategia kúpit si novú a určite velkú plazmu? lcd , full hd ,3D alebo iný "trhak " a oklamat ho izbovou miniantenkou je velmi zlá . Toto by som neurobil ani v núdzi.

jabraka*

Kamile.

Sleduješ nesprávnou stopu.Musíš si uvědomit,že je to digitální signál a u toho platí,dostatečná úroveň a kvalita signálu,100% obrazu a zvuku.Nelze obraz zhoršit ničím jiným,než jeho vypnutím.Naopak se můžeš chlubit,že máš super televizor a jen takovou malou anténku.

JABRAKA

kamill*
hodnocení

0x

P.poradcovia,ani slovkom som sa neobtrel vašich rád o možnosti použit pokojovú anténku k novému tv.Prečo však predpokladáte, že tazatel bude mať dostatočne silný a kvalitný signál a preto mu stačí iba pokoj.anténa hoc aj s prídavným zosilnovačom cca 20 dB? Nemusí to byt pravda a bude problém-nič nepojde .Následne školíte mňa,hoc viem o probleme viac -sila poľa,aj hodnotu akú má tá nula aj tá jednička a aj to, že digital nemá duchov, načo tá povýšenost . A na rozdiel od vás viem ,že zisk 20dB u 20 prvkovej Yaginy je niečo iné, ako 20 dB ktoré urobí zosilnovač v pokojovej anténe. Pokial som vám náhodou stúpil na kurie oko,tak to som nemal v úmysle- radil som tazatelovi , že jeho zámer nie je najlepši a ked dá 10000 a viac na tv ,tak nejaká 500 ho už nevytrhne ,a výsledok sa dostaví .

kamill:

kdybys četl pořádně, tak bys věděl. že pokojoivou anténu chce tazatel, já jsem doporučil se slovy "pokud je dostatečný signál", takže jí nikomu nevnucuju, pak bys věděl, že pokojové antény doporučuji bez zesilovače, protože na digitální signál jsou lepší. A vyzkoušej si tu prutovku - budeš překvapený.

Ono je dobré číst všechno od začátku a hlavně otázku *smich* a pak se tady můžeš čertit jak chceš. ;)

kamill*

bmbx -čítal som pozorne a aj som porozumel ,že tazatel chce pokojovú antenu a preto som ho odradil ,že to je "zlá strategia " A teraz bezpečne viem ,že asi nevieš ,že stratégia je všeobecný postup ,ktorý sa používa na riešenie problémov komplexne .A riešit problém bez overenia meračom pola ,alebo znalosti lokality je hazard a prípade úspechu náhoda .Prajem ti pekný večer

kamill pod slovem "hazard" si představím vše možné jen ne vyzkoušení příjmu malou pokojovou anténou *haha*

hodnocení

0x

Mám obývací pokoj v paneláku směrován na opačnou stranu než je TV vysílač a tak je tam špatný signál. Postupně jsem kupoval a hned vracel asi 3 typy pokojových antén s kruhovými dipóly nebo s parabolickými síty a nakonec jsem koupil takovou destičku - obdélníček se zesilovačem, který mi zachytil dostatečně silný odražený signál.

doplněno 19.09.11 11:11:

Jo a chce to skutečně delší koaxiál a hledat v pokoji místo nejsilnějšího signálu nejlépe nahoře u stropu a u okna.

hodnocení

0x

U digitálního příjmu je to jedno kde hledat, rozhodují centimetry...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]