Nejste přihlášen/a.
Dobrý dem, chtěla bych poprosit o radu.
Koupila jsem dceři novou varnou konvici za cca 1498,-Kč a při vyzkoušení doma, jsem zjistila, že držadlo konvice je po zapnutí, silně rozpálené.
Kontaktovala jsem okamžitě prodejce a chtěla konvici vyměnit za jinou, ale prodávajícím mi bylo řečeno, že se jedná o zcela běžnou věc! Moc se mi to nezdá
Varných konvic jsem měla již několik, ale tato má skutečně držadlo velmi rozpálené. Poradí mi někdo , co s tím, když prodejce uvádí, že se jedná o běžnou věc a není to prý žádná vada!
Předem děkuji za jakoukoliv radu
Sandra
Pokud Vám to prodejce jen řekl, tak se nenechte odbýt a nechejte ji reklamovat. Pokud ji prodejce odmítne vzít do reklamace, tak to zkuste přes autorizovaný servis (za takovou cenu určitě není konvice noname značky). Ale k reklamaci se má vyjádřit výrobce, ne prodejce. Já osobně jsem nikdy neměla žádnou varnou konvici, které by se rozpalovalo ucho a myslím si, že rozpálené ucho není běžná věc.
Vážená, mýlíte se, "reklamuje" se u prodejce, přečtěte si ObčZ. Vzah nezvnikl s výrobcem, přepravcem...Ale jestli chcete, pište výrobci do čajny.
Odnést do obchodu a trvat na odeslání do servisu a nebo na výměně na místě.Nepodnikat žádné kroky na vlastní pěst u výrobce a nebo servisu.V obchodě vám musí dát doklad o převzetí výrobku na opravu.V dnešní době kdy se prodejci chcou zbavovat odpovědnosti je potřeba mít vše zdokumentované.
Já jsem kdysi reklamovala telefon a v obchodě trvala reklamace 30 dní. Když jsemjej tam šla podruhé, tak mi poradili, ať s ním zajdu do autorizovaného servisu, že tam mi ho taky bezplatně opraví, jen to bude za kratší dobu. A opravdu - nic jsem neplatila a telefon jsem měla zpět do týdne. Takže u reklamace v autorizovaném servisu bych problém neviděla.
Velmi rozpálené držadlo je pojem zcela nedostatečný,já třeba mám citlivost na teplotu velmi malou a udržím 80 st C v ruce po 10 sek.Moje žena neudrží ani 65 stC 3 sek.Bylo by potřeba kontaktním teploměrem teplotu držadla ihned po svaření obsahu konvice změřit a ta by neměla přesáhnout 60 st C.Tato teplota je pokládána za bezpečnou proti spáleninám.Teprve pak by připadla možnost reklamace.
JABRAKA
Kolem 60st C je teplota braná jako hranice kdy je vnímána jako bolest, proč by měl mít člověk (pokud není masochista) doma zařízení, jehož používání mu způsobuje utrpení ?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.