Nejste přihlášen/a.
Mám tv LG 32LE5300 a k ní připojeno network blu-ray domácí kino LG HB405SU přes HDMI. Pokud mám na TV nastaven antenní vstup , hraje klasicky televize přes interní settopbox do interních reproduktoru, pokud přepnu vstup na HDMI okamžitě se přepnu logicky na BR přehrávač a zvuk jede do 5.1 reprosoustavy. Pokud cokoliv pustím na BR , hraje mi 5.1 zvuk blu-ray a pokud se zpět přepnu na antenní vstup , TV mi hraje 2ch zvuk z TV zatimco BR mi pousti stale 5.1 zvuk. Jak docilit toho, aby poustel zvuk z tv do BR? Napadlo me propojit je optickym kabelem, jelikoz tv ma opt vystup a BR opticky vstup. Jen moc tomu nerozumim ... ale laicky me napada, ze zvolim na TV bud antenu, nebo hdmi, nebo optiku. Ale problem je ten, ze u TV je to brano porad jako VSTUP .. nikde nemohu dohledat vystup ... jak teda zajistim, abych mel na vstupu v tu chvili TV (antenu) a zaroven vystup zvuke sel pres optiku do BR (takto jsem myslel, ze to pujde pres pripojeni HDMI - ale tam se dostanu jen do faze BR -> TV ))
Ttvá úvaha je dobrá. Když propojíš optikou TV zvukový výstup se vstupen na BR bude to chodit. Na BR pak ale musíš zvolit vhodný vstup.
U současné televize (sharp led) i u staré (orava crt) to takhle fungovalo přes L+R cinche, označené audio output, bez jakéhokoli nastavování. Ale asi jste to chtěl spíš digitálně, přes tu optiku, že. Tak to pak nevím.
Já právě ani nevím,co z čeho leze za signál a kam jde poslat zjišťuji,jak by řekl klasik, že čím víc o tom vím, tak vím, že nic nevím..
Dříve jsem to připojil přes scart a bylo teď je v tý audio/video technice tolik rozhranní, že nevím jak které s kterým pracuje. Zkrátka chci mít zvuk posílán vždy do repro BR kina (a je mi jedno zda analogově, či digitálně), což nyní funguje jen v případě, že nekoukám na TV, protože v tomto případě musím přepnout vstup na antenu, čímž se jakoby TV odřízne a funguje paralelně s puštěným BR kinem, na kterém v tu chvíli můžu pouštět radio přes jeho antenu, nebo film z USB, nebo nejaky nasdileny film ze sitoveho uloziste, nebo AUX zarizeni nebo prave OPT zarizeni. Zkratka mam obavy, zda to bude fungovat, tak jak si myslim aneb, ze pustim br, nastavim vstup OPT, tedy v tu chvili svou připojenou TV, pak spustim TV a na te nastavim vstup ANT, cili antenu, aby settopbox zacal prijimat. Takto by to dle me melo fungovat
ale ja zitra koupim kabel za xstovek a ono tomu tak nebude... ja uz to vidim
Já tomu rozumím, ale nejsem si jistý, jestli to přes optický kabel tak pojede, mám to zapojeno na starou věž od JVC (no, věž - prakticky jen samotný zesilovač, ke kterému je připojeno samotné rádio a samotný magneťák), rok výroby kolem 1983 a tam optický vstup není
Televize má svoje vstupy: anténu, scart, cinche (R+L+žlutý video), DVI, několik HDMI, USB a tak. Pak má optický výstup a pak i obyčejný "Audio out", což jsou prostě dva výstupní cinche. Na ty je napojen obyčejný dvoužilový kabel, koncovky červená a bílá, a vede do zesilovače jako vstup (tam už je fuk, jestli se to šoupne jako tuner, radio, gramec nebo line in, jen se na to správné zařízení pak přepne knoflíkem). No a zvuk z televize jde přes tenhle výstup vždy a pořád, bez ohledu na to, co na televizi pouštíte, ať už je to kabelovka, dvd nebo připojené pc. Zapnete televizi, hrají její dva reproduktory, zapnete zesilovač, hrají navíc i reproduktory od věže. Takže akorát stáhnete zvuk na televizi, aby se do toho nepletl, a je to Pokud ten optický výstup umí to samé, jako že by to umět měl, bude to fungovat přesně tak, jak si představujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.