Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava televizoru, vyplatí se?

Od: neznam odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal na toto:

Televizor SONY cca 15 let starý, dosud vše OK, nyní se sám od sebe vypíná zvuk, z ničeho náhodně ztichne. Poté nefunguje zvuk ani po vypnutí zapnutí. Zvuk se zase spustí jak se televizi chce.

Otázka zní jestli to má cenu řešit s nějakým opravářem a snažit se to ještě vzkřísit, nebo raději investovat do nové TV. Případně kolik může stát taková oprava. Děkuji P.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sony CRT televize vynikaly bezkonkurenční životností obrazovek a hlavně bezkonkurenční kvalitou zobrazení díky obrazovkám systému Trinitron. Nějaké vypadávání zvuku je banalita, ale člověk nikdy neví jak se k tomu "odborník" postaví. Opraváři jsou zvyklí měnit celé díly a na 15 let starou TV už nic mít nebudou. Já jsem přímo ve značkovém servisu zažil příhodu, kdy jsem žádal servisáka o schema na Hi-Fi věž, odmítnul, že si to hlídají, tak jsem se jej zeptal zdali se na to podívá, řekl, že ne že už je Hi-Fi stará. Tak mi kopie schematu ochotně okopíroval šéf jiné pobočky i s doporučením na co se mám zaměřit *smich*.

Jinak bezpečný projev opotřebované obrazovky je, že s přídáním jasu ujíždí barvy - například: stažený obraz je celý do zelena a přidáním jasu jde do růžova, ale u Trinitronu to znamená ještě několik let provozu a uvedené rozlaďování barev lze seřídit linearitou koncových videostupňů. Obrazovka, která má opravdu svojí kariéru za sebou tkzv. na maximálním jasu zrcadlí.

Šikovný opravář vám nějaké vypadávání zvuku opraví za pakatel a pokud je obrazovka v pořádku tak se to může vyplatit neboť Trinitron může sloužit ještě několik let, narozdíl od jiných CRT. Já osobně jsem měl TV s Trinitronem 25let a obrázek byl jak malovaný a možá ještě někde běhá ;).

neznam
hodnocení

Ano, jedná se o Sony Trinitron. Děkuji za názory a pomoc. Ještě se tedy rozhodnu co dál, díky. P

des*

Podle mne ,jak se začne něco s televizí dít,je lepší už do ní neinvestovat.Je to jak staré auto,třeba pěkná na pohled,ale už má svoje za sebou.Bude rozladěná televize a s ní i její majitel.Při dnešních cenách TV, bych koupil nějakou LCD kolem 8-10 tis.Kč.

Ona firma Sony už skoro 40 let žádné jiné CRT obrazovky než Trinitron nevyráběla a byla to opravdu absolutní špička v obrazovkách ;)

uklizectextu*
hodnocení

0x
Dobrý den, podle mého nazoru, nebude závada nějak rozsahlá, myslím si že oprava vyjde na cca 1000 kč podle mého názoru. Jestli je vše ostatní OK a obraz nevykazuje "známky opotřebení" například světlejší pruhy. Nechal bych opravit, například ja jsem odnesl TV do servisu a domluvil se snimy, pokud bude oprava drazší nez 2000, tak aby to ani neopravovali.

honzek*
hodnocení

0x

To je otazka. Zalezi na tom, kolik by si opravar nauctoval, ale to predem neni asi mozne zjistit. Mozna by bylo lepsi (podle me urcite lepsi) mrknou na inzeraty, a za 1000kc koupite starsi televizor s plochou obrazovkou a 100Hz.

Kouknete na ty inzeraty.

doplněno 12.09.11 07:05:

Lide se starsich televizi zbavuji, pro nas za dobrou cenu proto, protoze nastupuje era plochych televizi. Proto ty obrazovkove jsou ted tak levne a ne vubec spatne (kolem 1000kc). To je muj nazor

cepagis*
hodnocení

0x

Patnáct let je pro TV dost, příště může odejít něco jiného. Opravář si za diagnostiku závady také něco řekne, takže pětistovku dáte jen za rozebrání a složení televize, i když se pro opravu nerozhodnete. Co se týče ceny opravy - to je ve hvězdách, třeba to bude blbina, třeba to je na výměnu celého integráče, který bude stěží sehnatelný. Nehledě na to, že stará CRT, byť Sony, bude stejně zastaralá než dnešní levná TV. A to nemluvím o spotřebě elektřiny. Takže pokud k TV nemáte citový vztah nebo se nejedná o luxusní TV, tak bych koupil novou.

sandra545*

Máme doma TV Sony starou 22 let a funguje perfektně!

Jinou bych ani nechtěla. A co se týká skončení analog.vysílání, tak to jsem vyřešila satelitem, takže není potřeba se jí jen tak vzdávat, z důvodu banální závady!

Mám spoustu přátel, kteří si zakoupili velké TV s plochou obrazovkou v digitále a mají s tím stále nějaké problémy a hlavně velmi špatný zvuk! Takže bych skutečně zapřemýšlela o opravě té staré TV!

Samozřejmě, jak to vyřešíte je jen na Vás!

Sandra

vlazy*
hodnocení

0x

Předpokládám, že ta cca 15 let stará televize bude ještě analogová a v dnešni době kdy se přechází na digitální vysílání bude už téměř nepoužitelná a tak bych spíše pouvažoval o nějaké nové s digitálním příjmem. Něco jiného může být když už máš k té televizi pořízený tzv. SETTOPBOX nebo jak se to jmenuje a nebo ji používáš jako monitor k videu, DVD přehrávačí, satelitu atp.

jabraka*
hodnocení

0x

Souhlasím,že závada bude asi banální,vyzkoušel bych kontakty na konektoru sluchátek,je tam rozpínací kontakt,který může po vyjmutí sluchátek viset a nesepne zvuk. spolehlivě.Může to být vaklkontakt na desce audiozesilovače.V té době byly desky dílů televizoru nasouvány do konektorů,možná by stačilo jimi zacloumat.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]