Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nokia 6070 - problém

Od: vlazy* odpovědí: 4 změna:

Asi týden se z mobilu Nokia 6070 nemohu dovolat na některé tel. čísla. Jedná se o všechny tel. čísla pevných linek jednoho úřadu. Po zavolání na jakékoliv číslo tohoto úřadu (zkoušel jsem všechny dostupné tel. čísla) mi mobil vždy hlásí, že tel. číslo je obsazené. Z jiného mobilu jsem se tam dovolal bez problémů napoprvé což svědčí, že se nejedná o problém s telefony na tomto úřadě. Od včera mi tento mobil ale začal dost vážně blbnout. Mobil se sám nevypne do pohotovostního režimu a neustále se na něm zapíná kalkulačka kterou nejde zrušit a ze sluchátka je slyšet přerušované pípání. Pokud mi někdo telefonuje tak nejde odebrat tento hovor. Mobil v tomto stavu nereaguje na stisk kterehokoliv tlačítka. Pouze lze telefon úplně vypnout tlačítkem nahoře, ale po opětovném zapnutí se po krátké době zase vše opakuje. S mobilem jsem nic nedělal a nic nepřenastavoval, pouze občas si uložím nebo změním nějaký kontakt a také občas používám budík. V takovém stavu se na mobilu rychle vybíjí baterie. Budu rád když mi něco poradíte co s tím asi může být a jak toto blbnutí telefonu odstranit. Snad se s tím dá něco dělat a nebudu kvůli tomu muset kupovat nový mobil. Je to první vážná porucha po 4,5 roků používání tohoto mobilu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mobilmanikik
hodnocení

0x
Mozna by stacilo zresetovat mobil to tovarniho nastaveni, nebo prehrat v sevisu firmware. Da se to i v domacich podminkach, ale dle dotazu bude lepsi ten servis.
vlazy*
hodnocení

Příliš se v tom nevyznám a tak se v tom raději hrabat nebudu abych si to nepokazil ještě více a asi s tím mobilem zajdu do servisu aby se mi na to podívali zda se s tím dá něco udělat. Nerad bych ale přišel o kontakty které tam mám uložené a některé nafocené fotografie a taky o tel. čílo.

Zajímalo by mne jak se to tak mohlo asi samo pokazit a o co se jedná.

vlazy*
hodnocení

Včera večer se po delší době ta kalkulačka nějak sama umoudřila, přestalo to pípat a mobil se dal přepnout do normálního stavu a prozatím se s ním neděje nic neobvyklého. Pouze se nejde dovolat na tel čísla toho úřadu, protože to pořád hlási, že je to obsazené. Asi zítra s tím zkusim zajít do servisu aby mi to zkontrolovali a opravili. Snad to bude něco opravitelného a nebudu muset kvůli tomu kupovat nový mobil.

vlazy*
hodnocení

Tak prozatím mi ten mobil zase funguje bez problémů. Byl jsem včera s ním v servisu a byli mi ochotní zkusit přehrát software na nějaký jiný novější, ale prozatím když mi to zase začalo fungovat bez problémů to asi nechám tak. To, že jsem se nemohl dovolat na tel. čísla toho jednoho úřadu jsem si vyřešil jednoduše sám. Měl jsem na mobilu nastavené neodesílání identifikace volajícího. Zkusil jsem to vypnout a nyní se tam už bez problémů dovolám. Asi mají nastavené odmítání hovorů z tel. čísel které jsou pro ně neidentifikovatelné a nezobrazí se jim. Je to ale od nich dost nesolídní, že to takto blokují. Lidí jim můžou telefonovat z různých telefonů, např. přes VoIP kde asi ne vždy je možné odesílat identifikace volajícího. Nevím zda to náhodou nemůže být i v rozporu s nějakým zákonem. Jedná se o jeden OÚ. Lidi by přece měli mít právo se dovolat na jakýkoliv úřad pokud potřebují a úřad by jim v tom snad neměl bezdůvodně bránít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]