Nejste přihlášen/a.
Cca 6 let satrá CRT TV SONY po zapnutí pomalu "nabíhá". Ihned jde jenom zvuk a po cca 5-10 minutách teprve naskočí obraz. Po celou dobu provozu také pravidelně bliká červená led dioda signalizace. TV běží spolu se STB TechniSat Digipal připojeným přes SCART. Díky za pomoc.
doplněno 01.10.11 10:15:
Sony používá obrazovky Trinitron a ty se vyznačovali největší životností ze všech obrazovek. Pokud dlouho trvá než se objeví obraz, tak to rozhodně není závadou žhavení, ostatně o tom se může tazatel přesvědčit nahlednutím v úplné tmě přes chladící otvory v zadním krytu TV, že obrazovka nažhavená je. Zjistěte zdali naběhlo vysoké napětí - to se pozná tichým praskáním a stínítko obrazovky přitahuje chlupy . Nejspíš bude obojí funkční a závada bude v zapínání koncových videozesilovačů, ty se zapínají se spožděním aby se zamezilo různým průvodním efektům, kdy žhavení obrazovky není zcela na provozní teplotě.
To blikání LED něco určitě signalizuje a STB je napojen SCARTem?
STB je napojen SCARTem. Pokusil jsem se STB zapojit přes druhý SCART (mají různé vstupy) na TV a tady obraz nabíhá okamžitě po zapnutí TV. Ale blikání LED nepřestalo. Bliká pravidelně vždy 5x, malá pauza a zase 5x. V manuálu jsem se dozvěděl jenom to, že to blikání znamená poruchu a mám se obrátit na servis. Přesný tip TV je KV-29FX30K.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.