Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit světlo s čidlem - tzv. radar

Od: koumesak odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

máte někdo zkušenosti s nastavováním svítidel s pohybovým čidlem? Není to klasické infračervené čidlo, ale tzv. radar který umí brát i skrz dveře atp. Já bych potřeboval určitá místa odstínit, aby tam čidlo nebralo. Víte někdo čím? Na stará čidla stačilo kousek izolepy, ale nevím jak na tohle...

říkal jsem si třeba proužkem téhle pásky, ale nevím jestli to opravdu zastíní, nebo jen zeslabí...

Setkal jste se s podobným problémem někdo? Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den, nejsem si jisty, jestli by tato paska spis nezpusobovala odrazy a tim falesne poplachy. Vedsina cidel by mela obsahovat moznost nastaveni dosahu. Domnivam se, ze toto cidlo clonkami neovlivnite, protoze vysoke frekvence jimi projdou.

koumesak
hodnocení

nastavení citlivosti tam samozřejmě je, ale když ji snížím, tak na jedné straně čidlo nedosáhne kam má a nebo mi zase bere sousedy za dveřma. Tak bych to rád vyřešil:)

buss
hodnocení

0x

Čím "paprsky" neprojdou, kovem, princip Faradayovy klece.

doplněno 06.09.11 09:52:

Ještě něco, , zkusit kovovou tyč, pás v určité vzdálenosti, tak se odstiňuje vysílání určitým směrem, radiový stín. Laborovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]