Nejste přihlášen/a.
MÁM MIKROVLNOU TROUBU TREND SMW 6022. PŘESTAL SE MI OTÁČET "OTOČNÝ" TALÍŘ. jDE TO NĚJAK OPRAVIT?
DĚKUJI ZA RADU
Řemenem poháňěný talíř u mikrovlnky jsem opravdu neviděl, je tam synchronní motorek s převody do pomala, prodává se jako celek i s převody, investice kolem 200Kč, může být zaseklý, nebo přerušené vinutí.
Dobrý den.
Přikláním se k uživateli @bmbx . S největší pravděpodobností to bude vadný motorek.
S pozdravem.
Hans S.
Je to tak,že motorek pohání talíř přes unašeč,nasazený na hřídeli motorku(zpřevodovaný výstup)Pak je talíř někdy uložen na nosiči s kolečky Pokud se neotáčí ani s pomocí,je pravděpodobně poškozen.
Nemohu si odpustit poznámku:
HMMMM - hluboké moudro
Já kupuji náhradní díly zde:
Vážení, mám stejný problém s tím rozdílem, že mikrovlnka byla utopena při povodni. Ohřívá, ale tžalíř se netočí. Potřeboval bych návod jak se k tomu motorku dostat (foto jak rozebrat). U mě to bude jen bahénko v převodovém mechanizmu.
Různé modely se rozebírají různě, prostě musí se sejmout vnější kryt a pak se uvidí, zevnitř se k motoru dostat nedá...
Horší bude ten motor, převody a motor jsou jeden celek zapertlovaný v plechovém krytu - ne že by to nešlo rozebrat, ale nic ve zlém, kdo chce návod jak rozebrat mikrovlnku by se do větších akcí pouštět neměl.
Dobrý den, vloni se mi taky přestal točit talíř v MW, ale jak Vás pane bmbx® asi nepřekvapí , rozebrala jsem to a taky opravila. Nakonec to byla banalita, ale při mé neznalosti dalo práci zjistit jaká
. Před rozebráním čehokoliv nejdřív pořídím fotky ze všech stran, abych pak věděla kam patří který šroubek. Mám MW typu Professor, začala jsem zadní stranou a samozřejmě ta chyba byla zespodu. Pod talířem je přímo na ose umístěný motorek, v ose je plasový půlválec na který pasuje unašeč s otvorem ve tvaru druhé poloviny válce. Takže žádný řemínek, žádné zpomalovací převody, jen mi ten unašec povylezl a tím neplnil svou funkci. Stačilo pořádně usadit a jedeme dál. Hezký den přeje patronka v exilu.
aloisb:
Pochopím, když někdo žádá o popis na demontáž jasně definovaného modelu čehokoliv, kde nelze určit jak a čím začít, kde není vidět jediný šroubek. Tam se opravdu návod vyplatí, protože metoda pokus omyl může spolehlivě vést k nějakým ulomeným západkám a nebo do slepé uličky z které se člověk ne a ne hnout. Jednou se mi stalo, že jsem vůbec nemohl přijít jak rozebrat mobilní telefon. Zachránilo mne video na you tube, kde jsem zjistil, že se nacházejí dva šroubky pod samolepící lištou, která vůbec navypadala, že by mohla být sundavací a už vůbec ne že by tam mohly být šroubky. Ale shánět návod na rozebrání mikrovlnky a navíc bez udání modelu? Prostě začít rozebírat s tím (jak píše expatronka), že chyba se nachází vespod - tam je umístěn motor. Hlavně je důležité při rozebírání a pak opětovném smontování dávat pozor na to aby nedošlo ke špatnému sesazení v okolí dvířek, skřížení dvířek atd. Mohlo by pak dojít k úniku mikrovlného záření, které je pro živé organismy škodlivé.
Motory na otáčení talíře v mikrovlnce jsou na jedno brdo a v případě závady je lepší jej vyměnit, není to drahá záležitost. Malinko se liší výsledými otáčkami což je nepodstatné a uchycení mají univerzální - několik různě umístěných montážních otvorů pro šrouby. Jedná se o kovový krátký válec ve kterém je synchronní motorek, který má kolem 1500 otáček za minutu a přímo v tom válci je "hafo" silonových koleček, které jvýsledné otáčky zpomalí na zhruba 2-3 otáčky za minutu. Celé je to zapertlované, ale lze to rozebrat a složit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.