Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor pračky nemá výkon..Indesit WS105TX

Od: suchos* odpovědí: 13 změna:

Mám pračku Indesit W105TX a přestal se točit buben. Pračka v pohodě napustí ale motor sotva převaluje buben. Když mu ručně pomohu tak tak dotočí cyklus,jinak motor jen vrčí,nemá sílu.

Sundal jsem řemen a výsledek stejnej,motor se sotva roztočí.

Zkusil jsem i z motoru sundat tacho,snímací cívku a motor vylítl do veleotáček a vyhodilo mi to pojistky na chalupě:),ale nic se nespálilo,vše je stejný(amatérská chyba kutila:o)

Uhlíky jsem kontroloval..OK

Řídící jednotku(kartu) jsem nechal přeměřit a měla by být OK.

Nenapadne Vás někoho co s tím?Servis chci řešit až v poslední řadě.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to z největší pravděpodobností rozběhový kondenzátor - vyměnit, cena kolem 100Kč. Praní obstarává asynchronní část motoru a pokud má pračka vysoké otáčky odstředění to bývá pak zprostředkováno komutátorovou částí motoru a tam jsou uhlíky.

suchos*
hodnocení

..jj taky možnost..ten se dá taky přeměřit,jestli je v pořádku?

Na to nejspíš namáte prostředky, ale můžu vás ubezpečit, že pokud se motor chová tak jak jste popsal tak to nic jiného není.

suchos*
hodnocení

...zkusím a dám vědět..Díky moc za odpověď :).

milena*
hodnocení

0x

Dobrý den , asi Vám moc neporadím , ale mrkněte se na můj příspěvek - pračka Zanussi- 5x bliká. Je to z minulého týdne. Možná to nepomůže,ale taky jsem myslela , že je v háji a na konec se povedlo a pračka vesele pere.

hodnocení

0x

Tak až naměříte rozběhový kondík jak radili na uhlíkovém motoru tak dejte vědět, to je třeba zspast..-.. motor je roztáčen modulem, otáčky řídí tacho dynamo.. takže nokdík při tomto zapojení neexisstuje..

Takže je bud mrtvé tacho..mělo by do něj jít cca 5 V a anebo nameříte specifické hodnoty odporu a jiných z kterých lze vyčíst co asi tachu je..

Další možnost je vlhké/sjeté uhlíky/ špinavý kolektor od uhlk.. to značí sušení fénem, očištění křídou na kolektory..

Ale pokud letěly pojistky může být teoreticky v pytli část vinutí zničená prasklým lakem a následným vlhkem...

A ten kondík mě opravdu zajimá.. schválně kam bude zapojen..

doplněno 01.09.11 14:58:

Bud jsou uhlíky anebo kondík..obojí ne... tedy ne u praček.(občas se najde ale velikost AAA baterky)

To co jsi našel odrušovací filtr aby nešly do sítě hysterze a další el. "odpad" ...

Vzhledem k tvaru kondíku je na 90% po něm...

Chce to elektroshop se součástkami..

Odrušovák má kupa věcí..

Tam to budou mít...

Hangar:

neexistují náhodou u praček kombinované motory?

doplněno 31.08.11 18:35:

Já měl dojem, že jsem něco takového někde zahlédl, pokud ne, tak se omlouvám za mystifikaci. Pokud má vaše pračka uhlíky a tedy komutátorový motor, tak rozběhový kondenzátor tam nenajdete *hi*

suchos*
hodnocení

Zdravím,

uhlíky jsem čistil,jsou jak nový..celkově pračka ještě "voní"novotou,až mě ta čistota uvnitř překvapila:)

A kondík sem našel:) teda myslím že to je on..jen nevím,kde seženu novej:(..nemám kde ho nechat přeměřit...

Motor pračky nemá výkon..Indesit WS105TX

To je kondezátor odrušovací, jak jsem psal výše omlouvám se za mystifikaci, rozběhový kondenzátor ve vaší pračce asi nebude...

suchos*
hodnocení

jj v pohodě :)

suchos*
hodnocení

..vnitřek tacha...tohle asi nemá bejt prasklý co :)?

Motor pračky nemá výkon..Indesit WS105TX #2
suchos*
hodnocení

Vyřešeno*hej*!

hangar měl pravdu,tacho bylo špatný...pračka jede jako nová :)

Díky všem :o)!

eee
hodnocení

0x

dobrý den tak to je spálený motor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]