Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie do mobilu? Li-ion nebo Li-polymer

Od: novottom* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
moc bych vás chtěla poprosit o informaci týkající se baterií do mobilu. Mám Nokii 6230 a už mi delší dobu dosluhuje baterie. Ráda bych tedy pořídila novou, akorát teda moc nevím jakou zakoupit. Na internetu jsem našla tyto baterie do mobilu.
Jedna je Li-ion a druhá Ly-polymer. Mohli byste mi prosím poradit, které bude lepší, aby to zas nějaké ten pátek vydrželo? Moc těmto věcem neruzumím a nerada bych zakoupila něco špatného.
Děkuji za pomoc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Kupte LI-Pol je to nejnovější technologie a funguje velmi dobře. Při jejich nabíjení a vybíjení nesmí být překročeny výrobcem stanovené hodnoty, v opačném případě dojde k poškození článků.Proto lze použít jen originál nabíječku k telefonu. Toto poškození je ve většině případů nevratné a proto je při nabíjení Li-Pol akumulátorů třeba používat pouze nabíječe, které jsou pro tyto články určené. Li-ion,jsou též dobré ale nedosahují takové životnosti.

hodnocení

0x

Ony ty baterky mají téměř stejné vlastnosti, Li-Pol jsou menší a lehčí ale taky dražší. Protože při stejné kapacitě jsou menší, tak se dá předpokládat, že při stejné velikosti do mobilu bude mít větší výdrž. Nabíječka telefonu nemá na nic vliv, obvody které se starají o správné nabíjení baterie jsou součástí mobilu.

doplněno 31.08.11 12:21:

Jak tak koukám, tak pro váš mobil je rozdíl mezi Li-Ion a Li-Pol tak 10% navíc ve výdrži ve prospěch Li-Pol, a zhruba 30% vyšší cena, takže to už je na vás co je pro vás důležitější ;)

hop®
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti doporučuji i-cell.cz/...

Nejen baterii, i prodejce! Před dvěma lety jsem váhal, jestli mám telefony vyhodit a koupit nové (N3100 a N6230i). Koupil jsem baterie (zde za bezkonkurenční cenu) a mobílci spolehlivě fungují dodnes! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]