Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprava pračky bez aretačních šroubů

Od: lavamat odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebovala bych nutně poradit ohledně převozu pračky. Kupuji pračku AEG Lavamat 72850 přes inzerát, ale paní, která pračku prodává už bohužel nenašla konzoli a aretační šrouby pro zajištění vnitřku pračky proti otřesům. Původně jsem ji chtěla vézt na boku, nyní tedy budu muset alespoň NASTOJATO v dodávce. Dá se pračka zajistit alespoň nějak provizorně proti poškození, nebo když se poveze nastojato (100km) to riziko není tak velké.

Děkuji moc za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Aretační šrouby pro bezpečnou přepravu ve stoje nepotřebujete. Z Německa se v devadesátých letech natahaly tisíce starších praček bez aretace a co pamatuju, nikdy se nepoškodily přepravou. R.

hankauk*
hodnocení

0x

Mě jen napadá ... v bubnu bývají většinou 3 plastové jakoby vaničky, které se dají oddělat. Pro případ, že by vám třeba vypadlo perko a zapadlo pod buben... Vyndáte plastovou vaničku a natočíte si buben do místa, kde je daný předmět a přes díru ho vytáhnete.

Vyndala vaničku a zasunula pod buben třeba pruh molitanu nebo nečeho podobného, aby buben při otřesech neskákal. To samé bych zkusila i na horní stranu.

Což o to, pokud pojedete po kvalitní vozovce, tak to problém nebude, ale jak najedete na díru, či dlažbu ve městě, tak to bude horší. Ev. se zkusit zeptat výrobce, zda je možné lištu někde získat?!

Koupi pračky bych ale neponechávala inzerátu. Nebudete mít jistotu, jak pračka poběží a v případě poruchy nemáte nárok na záruku. *zed*

doplněno 29.08.11 16:09:

Te´d mi ještě přítel říká, že lišta není třeba. Jeden bude svítit v místě, kde byly šrouby uchyceny baterkou a druhý otáčet bubnem. Až se natočí do místa, kde se dá uchytit, můžete použít podobné šrouby.

hop®

hankauk: myslím, že aretační šrouby neupevňují buben k vaně, ale pohyblivou vanu s bubnem ke k pevné konstrukci pračky! Co Vy na to? ;)

doplněno 29.08.11 16:15:

Pro tazatelku: při šetrné přepravě opravdu šrouby nejsou nutné, nijak bych si tím hlavu nelámal...

hankauk*

Co já na to? Cokoliv.;)*hi* Ráda se přiučím, přeci jen nejsem odborník přes pračky, ale samouk. *smich* To víte, nouze naučila "Dalibora housti". Když nebylo mužského a peněz na opraváře, aby mi něco spravil, připojil do elektriky, vyvrtal apod., tak jsem si vše dělala sama. *placni*

hop®

Hanko, ale to se cení jsme národ kutilů! Ale když si představím Vás s Vaším přítelem, jak máte oba hlavu v bubnu a s baterkou hledáte díry pro šrouby, tak mi to připadá velmi úsměvné, nezlobte se. ;)

jaroslaw
hodnocení

0x
Samozřejmě jak píše HOP "aretační šrouby neupevňují buben k vaně, ale pohyblivou vanu s bubnem ke k pevné konstrukci pračky".
Stěhoval jsem pračku několikrát BEZ aretačních šroubů a vždy bez následků. Samozřejmě nastojato a samozřejmě s vědomím, že tam nejsou a musím opatrně.

hodnocení

0x

Klidně i 500km pokud bude jen stát a nežuchne na bok není třeba se bát..

raadek a škodovky 120cítky taky vydržely 20 let.. časy se mění..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]