Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Nemohli by jste mi poradit jaký zdroj bych si měl sehnat abych mohl používat starý šroubovák který měl baterku na prd už nový?
Spíš mi stačí kolik by tak měl ten zdroj dávat proud. Původní baterie je 18V DC, 1Ah a u druhýho šroubováku ani nevim co psali na baterce ale ten je 12V. Předpokládám že třeba zdroj 12V/1,5A DC asi na ten 12V šroubovák stačit nebude.
Vím že bych asi koupil kolem 6-7 stovek ten samý šroubovák ale o to mi nejde.
18V DC/ 1Ah
Mám aku vrtačku zapojenou na zdroj (podobný případ jak ty). Dva zdroje 12V/5A pararelně a nestačí to. Při vrtání třeba plastu je 10A málo, omezuje nadproudová pojistka...
No bezva. Takže při 10A se už točí ale není to na vrtání. Takže třeba 16A už by mohlo? Přece ta baterka nedávala 16A.
Každopádně díky za zkušenost. Už aspoň vím v jakých proudech se mám zhruba pohybovat. Zdroj co má 3A jsem už zkoušel a to si akučka jen zapíská.
Zkuste trafo z mikrovlny s převinutým sekundárem diodový můstek. Poznámka autora: Pozor! Do zkratu dává MOT převinutý na 12V asi 450A a hrozí požár!
Návod zde: danyk.wz.cz/...
Díky. Tohole vypadá opravdu zajmavě. 12V 450A - to je nářez! Já to stavět tak bych to zbastlil a pak to raděj nechal zkontrolovat někoho kdo se v tom vyzná - jen by mě zajmalo jestli takovým zdrojem nemůžu ublížit zařízení které je stavěné na 15A samosebou při stejném napětí. Je to tak že si zařízení vezme jen co chce? Fyzika není moje silná stránka tak bych si to jen rád objasnil. Díky
Asi bych se vydal cestou nabíjecích NiMH Baterií AAA.Každá 800 mAH tak by jich muselo být 12 ks.3x 4 ks mezi kontakty do plastové trubky.Dá to 1A při 12V-bezpečně.
JABRAKA
Jabraka:
na 12V baterii Ni-MH potřebuješ 10článků, použít AAA 800mAh na šroubovák je opravdu málo, Ni-MH mají větší vnitřní odpor a ten šroubovák pořádně neutáhnou. Pokud je to starší šroubovák tak tam zcela jistě byly Ni-Cd a ty dávají podstatně větší proudy. Nedavno jsem dával dohromady malou notebookovou tiskárnu Citizen, původně osazenou 7,2 Ni-Cd plochými články o kapacitě 900mAh, zkusil jsem to s 850mA články Ni-MH a tiskárna si ani neškrtla - rozsvítil se display, cukla tisková hlava a tiskárna se zablokovala s oznámením na display "LO" - vybité baterky a to při každém zapnutí. Při jejich vnitřním odporu byl při proudové zátěži pokles napěti prostě velký.
Jsou alternativy, jen ta cena! Li-pol baterie např. rcm.cz/.... K tomu precizní nabíječka. Já vím za tu cenu jsou dva nové šroubováky.
Pokud vím, tak tazatel chtěl aku nahradit zdrojem, ale pokud by se rozhodl vyměnit akumulátory tak jsou firmy, které se výměnou článků zabývají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.