Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bude pro mne nejlepší fotoaparát?

Od: mirkastasnicka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

velmi ráda fotografafuji, a proto jsem se rozhodla koupit si nový foťák. Nefotim profesiálně, jen jako koníček, proto nechci ani profesionální, ale aby fotil ostře, byly syté barvy. Spíše nějaký větší, podobný zrcadlovce, ale ne tak drahý. (ne takový malý, do kapsy).

Moc děkuji za návrhy. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Funkce a kvalita těchto fotoaparátů jsou velmi podobné. Proto za sebe doporučuji takový, který ti dobře padne do ruky. Rozhodně žádný nekupuj aniž by sis ho někde v obchodě osahala a vyzkoušela ovládání.

hodnocení

0x

Asi by vašim požadavkům vyhovovala nějaká nepravá zrcadlovka, které se označují jako EVF zrcadlovky či elektronické zrcadlovky. Nepravé zrcadlovky jsou jakýsi digitální mezikrok mezi kompaktem a digitální zrcadlovkou. Ve skutečnosti je to kompakt s nevýměnným objektivem, avšak místo průhledového hledáčku má elektronický (EVF- Elektronic Viewfinder), kterým vidíte to, co vidí senzor a tudíž se díváte skrz objektiv. Možná by se vám líbil nějaký přístroj z produkce Panasoniku, např.: megapixel.cz/... nebo Nikonu megapixel.cz/...

Oba se vzhledově podobají zrcadlovce, mají řadu funkcí, které mají zrcadlovky, velký rozsah zoomu, jsou cenově přijatelné. Pročtěte si recenze, komentáře a zkušenosti a pak se rozhodněte.

hodnocení

0x

I když zásadně nedoporučuji nic konkrétního, tak dnes to poruším - Sony DSC HX-100, je to EVF strašně nadupaná a rozhodně samými funkcemi užitečnými pro amatérského fotografa ;).

usetrite.cz/...

hodnocení

0x

No já se nějak moc ve fotákách nevyznám, ale mám FujiFilm FinePix S2000HD S2100HD a musím říci, že to bylo šlápnutí vedle. Když je dost světla tak fotky ještě jakž takž, ale jekmile se trochu sešeří tak jsou fotky nepoužitelný. Nedávno se mi dostal do ruky novej Kodak a proti Fuji jsou fotky naprosto neporovnatelný. megapixel.cz/...

des*

Doporučuji nějaký Olympus z druhé ruky,jejich cena už je dost dole a jsou výborné.

doplněno 28.08.11 22:38:

Třeba tady. aukro.cz/...

Olympusy byly výborné naposled na film...

jabraka*
hodnocení

0x

Mirko,měl jsem několik foťáků na film i později digitálů a všechny Olympusy.Poslední po malém kompaktu jsem si pořídil zrcadlovku,ale tu bych nedoporučoval.Pro rodinu je dobrý kompakt,který umí i video.Zrcadlovka je perfektní,ale je moc veliká a při cestování zabere moc místa.A neumí video.Dnes už příliš pro amatéra rozdíly mezi výrobci nejsou.Dokonce i telefony jsouleckdy vybaveny kvalitními foťáky.

JABRAKA

Jabraka, dnešní zrcadlovky v amaterské třídě umí video, dokonce HD ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]