Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pls mohl by mi někdo poradit, jak mám správně nastavit smtp server pro IP kameru Airlive. Zkusil jsem to, ale nefunguje to.
Co jsem nastavil špatně?
No, v nápovědě Seznamu se stále o SMTP píše, tak bych předpokládal, že ho provozují.
Co tam ale podle mne je blbě, nastavení identifikace pro smtp. Dneska už je pryč foba, kdy se dalo odesílat přes jakýkoliv server smtp. Dneska obvykle servery dovolí odesílat jen registrovaným uživatelům. Máš zvolen smtp Seznamu, je nutné se identifikovat nějakým účtem na Seznamu. Tedy username musí být registrovaný uživatel Seznamu (asi zapsán v kompletním tvaru ...@...cz), password bude heslo k tomuto účtu no a sender_email bude opět ten seznamácký mail ...@...cz.
Takhle bych to zkusil.
doplněno 22.08.11 19:51:Jo, ale i kdyby to fungovalo, ještě bych nejásal. Až začne kamera chrlit obrázky, zasype server maily, ten jich nějaké množství odešle, pak začne mít podezření na spam a zbytek odmítne. Po nějaké době klidu zas něco pustí. Ovšem je možné, že když se to párkrát zopakuje, zatrhne ten účet úplně.
Tak jsem to zkusi, jak si mi radil a napsalo mi to něco j tom smyslu jako že, nelze přeložit jméno smtp.seznam.cz. Ale tak když nejden mail, tak jsem zkusil FTP, ale tam to taky hází chybu. Založil jsem si FTP server na ic.cz a zase neuspěšný připojení.
Příště bude lepší zkopírovat chybovou hlášku. Věta "napsalo mi to něco j tom smyslu jako že, nelze přeložit jméno smtp.seznam.cz"toho moc neříká. Když si zkusím ping na smtp.seznam.cz (ten podle mne taky potřebuje ten překlad), tak normálně jde a měl by jít i tobě. No ale budiž. Založil sis účet FTP. Četl jsi jejich pokyny "Adresa, na kterou se na přihlásíte je složena z ftp://NazevDomeny/... Potom pro zadání přístupového jména napište NazevDomeny, např. jste se registovali pod Asterix."? Jestli ano, proč máš username pokusxyz.webpark.cz a ne jen pokusxyz?
Místo IP-adresy bych radši použil jmenný název.
tak jsem to ftp doufám nastavil jak si mi poradil svetobrazku.cz/... a hlásí to: Could not resolve hostname: ftp://pokusxyz.we/... a stejnou hlášku to háže i u toho smtp: Could not resolve hostname: smtp.seznam.cz
Hostname pro ftp je jen pokusxyz.webpark.cz.
Má ta kamera vyplněný DNS a bránu do internetu a podobné záležitosti? Nebo to přebírá z DHCP?
Když jsem tu kameru nastavoval, tak jsem vyplnil IP adresu, masku a bránu. Takhle svetobrazku.cz/...
Podle čeho zrovna tyto hodnoty? Máš tak nastaveno PC? Jaké hodnoty máš ve vlastnostech IPv4 v PC?
IPv4 mam zatrženo Získat IP adresu ze serveru DHCP automaticky. Předpokládám, že to bude ta chyby, že?
Jestli jsem to dobře pochopil, takže mám u kamery nastavit IP adresu, masku a bránu stejnou jako mám v podrobnostech připojení svetobrazku.cz/... , protože u kamery nejde nastavit automatické nastavování podle DHCP serveru
U té kamery to fakt nejde? Ten odkaz na obrázek se nějak nepovedl.
Tak musíš zjistit aktuální nastavení PC (třeba spusť program cmd z toho řádku v Start, otevře se "DOSovské" okno a tam příkaz ipconfig vypíše aktuální nastavení) a zapsat to (masku, gateway, DNS) do kamery. IP-adresu ale na posledním místě o trošku změň (třeba o 1, nebo o 3 apod.).
Omlouvám se, našel jsem u té kamery DHCP, ale pořád mi to ftp nejde, teď mi to hlásí Failed to authenticate to ftp://pokusxyz.we/...
Mam to takhle vyplněný svetobrazku.cz/... a heslo mám určitě správný, protože když se chci připojit třeba pomocí total commanderu tak mi to jde. Odesílání pomocí SMTP už taky jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.