Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tužkové baterie - značení datumu spotřeby

Od: sanyo* odpovědí: 9 změna:

Koupil jsem si včera 4 tužkové baterie Duracell AAA do dětské chůvičky. Ještě než jsem je vyjmul obalu jsem si všiml, že na bateriích je datum 0912. Zajímalo by mne prosím, zda se jedná o datum kdy byla vyrobena, nebo do kdy je trvanlivost či použitelnost. Osobně si myslím, že je to datum použitelnosti. Na obalu je pouze napsáno, že je to vyrobeno v Belgii, v levém horním, rohu obalu je text 1,5 V Alkaline/Best/2018. Prosím o radu, abych mohl případně výrobek případně vrátit ( Makro).

Tužkové baterie - značení datumu spotřeby

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Díval jsem se na tužkové baterie, které mám doma a je na nich vyznačeno datum 2014, 2015, 2018 a pod. Takže s největší pravděpodobností jde o datum použitelnosti.

Na fotografii je na balení "best before 2018" tak je musel někdo přendat...

hodnocení

0x

já mám na baterkách (GP) zase 9L29 nebo 0I01, takže to nemusí vůbec značit žádné datum.

Pokud je na obalu do 2018, nebál bych se je použít. Alkalické vydrží

Teď to vidím, to tečkované bude nějaká výrobní série a přímo na baterce je viditelné MAR2018, čili březen 2018

doplněno 12.02.13 10:17:

0912 - nebo to je datum výroby, což by odpovídalo

sanyo*
hodnocení

OK,teď jsem si toho taky všiml, díky

doplněno 12.02.13 21:22:

Zabu, máte pravdu, dražší tužkovky jsem ještě nekoupil, tato jedna tužková baterie mne vyšla na 11.25,-Kč bez DPH, představte si, že za tuto sadu 4 ks jsem zaplatil s DPH skoro 55,-Kč. Je to možný?, to jsou "šmejdi"...*palec*

zabu

Totiž když vezmete jakýkoliv alkalický tužkovky. Tak jejich kapacita se liší max. o 10%. A začne se projevovat až těsně před koncem životnosti článku. Do té doby mají naprosto shodný průběh, bez ohledu na typ nebo výrobce.

zabu

Tady je pro info graf z jednoho porovnání různých typů alkalických AA článků. Vybíjecí proud 4mA.

zabu

zabu
hodnocení

0x

Je to datum výroby. 9 měsíc 2012. A zbytečně jste vyhodil spoustu peněz. Stejnou službu udělají i články za poloviční cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]