Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,potřeboval bych poradit zda je možné optickým kabelem ze sat.přijimače do hifi věží zvuk.Všem děkuji za odpověd.
no, jít by to mělo, pokud má věž vstup na optický kabel a "Auxiliary input" (tlačítko "AUX") tak určitě
Nejsem si 100% jisti ale byl bych rád,kdybys ses na to podíval.Tady je odkaz. nakupka.cz/... Děkuji ti za odpověd.
no, tak tady v tom případě to nepůjde to je totiž CD Out takže by to hrálo z rádia do satelitu ale určitě to půjde přes cinch tenhle kabel alza.cz/...
ahoj,včera jsem si koupil a tady je odkaz: soan.cz/... ale potřebuji od tebe poradit jakým způsobem mám zapojit přes hifi ze satelitního přijimače a dvd současně,tak abych šel zvuk.audio kabely mám zapojené z dvd přehravače do hifi ale zvuk ze sataku do hifi nejde.děkuji ti za odpověd.
kup si tzv "Cinch rozdvojku" z jednoho cinche to udělá dva, pak ten jeden cinch zapoj do satelitu a do jednoho zapoj DVD a do druhého hifi.
nemaz vubec zac. odtoho tu poradte je jen prosim, pokud ti nejaka odpoved pomohla ohodnot ji jako dobrou odpoved. Děkuji
ahoj,mohu použít rozdvojku RA-109 tady je odkaz hifistore.cz/... nechce se mi kupovat obyčejnou rozdvojku.diky za info.
nijak jsi mě pobavil.radši se ti zeptám než udělám hloupost.bohatý nejsem ale za to nároční to jsem.díky moc.
nejde mi o to zda jsou zlacené ale koukám hlavně na kvalitu .bohužel jsem takový jaký jsem.
No právě, tak proč na normální cinchové propojení cpát takovouto rozdvojku? To zase pobavilo docela mě
V čem si myslíš, že se ta kvalita proti běžné plastové propojce při spojení s normální kabeláži projeví? Jen ve vzhledu, tak počítám, že ty kabely budeš mít s tou propojkou někde dobře viditelné, aby to mělo alespoň nějaký smysl...
doplněno 23.08.11 16:00: Ještě dodám, že nejspíš honíš kvalitu na špatném místě, když tvé Hi-Fi nemá optický vstup. Já bych v tom případě koupil optický převodník a zapojil jej do věže, než tam dávat tento zlacený výkovek .
ty obyčejné rozdvojky jsou na ho*no já mám obyčejnou redukcy za 15Kč z Jack na cinch a občas funguje občas nefungujue
je úplně jedno jakou rozdvojku tam koupíš, hlavně ať má jeden konektor "male" a dva "female" a doufám že se ti to podaří a budeš vypadat nějak takhle
ted, jsem si to poradne precetl, bude lepsi,kdyz ty rozdvojky zapojis do HiFi a ne do satelitu, ale musíš mít dvě, aby ti hrála pravá i levá strana
nemám zkušenosti oblasti cinch rozdvojky proto se ptám co je vhodného na zapojení rozdvojky.musím dodat to co popisujete ,že hifi nemá optický výstup na mém ¨HI-FI ,jste na velkém omylu.je vidět ,že jste nečetl komentáře od začátku proto si myslim ,že nevíte oč jde.
Vzhledem k tomu, že původní otázka zněla zdali by šlo zapojit otický kabel do věže, která nemá optický vstup a vzhledem k tomu, že si potrpíš na kvalitu tak by bylo vhodnější (i když dražší) koupit ten optický převodník.
Ta rozdvojka na kvalitě nepřidá - budou se navzájem ovlivňovat dva výstupy spojené paralelně...
doplněno 23.08.11 17:05:Pokud má satelit, nebo DVD dva scarty, je vhodnější je propojit vzájemně a audio tahat z jednoho z nich bez rozdvojek. Dvouscartové zařízení je pro signál volně průchozí.
redukce(převodníky) nejsou moc dobré ani kvalitní já používám ty rozdvojky ze tří PC na jeden subwoofer 7.1 ale pochybuju o tom že bude poslouchat dvd a satelit zároveň...
no hele, jestli neni fantomas, tak to nedokáže... když tam má zapojené dvd a ta hifi má jeden cinch vstup a jeden optický výstup a jak to z toho převodníku zapojí?
Pokud má satelit CINCH audio výstup tak bych jej zapojil do věže a DVD bych zapojil SCARTem do satelitu a je vystaráno i bez rozdvojky a bez vzájemného ovlivňování výstupů v rozdvojce.
doplněno 23.08.11 17:52:No jak jsem si prolétl manuál, tak věž má optický výstup a vstup má jackem, takže redukci 2xCINCH na jack, jen mi není moc jasné proč je u něj naosáno / VIDEO IN
doplněno 23.08.11 18:03:Už vím, ona ta věžička má pomocný audio vstup nazván VIDEO, protože se počítalo připojení zvuku z VCR taky jsem to na věži měl, jen ten vstup byl popsán normálně AUDIO IN...
doplněno 23.08.11 18:18:A jestli se nepletu a je to opravdu jackem, tak tam jsou dva audio vstupy - pro MD a jiná zařízení a pro VIDEO a jiná zařízení, tak je možnost zapojit do jednoho DVD a do druhého SATELIT a přepínat na věži vstupy MD a VIDEO a tím přepínat DVD a SATELIT.
ACHJO - když se tím jedním scartem zapojí do satelitu, který má dva, tak to bude krásně funkční, vypnutý satelit bude totiž pro DVD zcela průchozí - taky to mám tak zapojeno ... i s tím, že mi vede audio do věže.
Pro přesnost - DVD scartem do SATELITU, ze SATELITU druhým scartem do TV, věž CINCHEM do AUDIO OUT na SATELITU a bude hrát všechno a bez rozdvojek
Tak ty CINCHE zapojit do Hi-Fi, ale podle všeho Hi-Fi nemá CINCHE ale PHONO JACK takže se to musí zapojit redukcí CINCHE-JACK.
Až to bude hrát ze satelitu v té věžíčce, tak pak má cenu pokračovat další zapojováním
No v manuálu píší PHONE JACK, ale dobře - při přepnutí věžě na MD / VIDEO, hraje zvuk ze satelitu?
jak jste řekl napojit satak a dvd a ze sataku do tv.odpojil jsem scart kabel a zapojil jsem dvd a satak současně.posílám odkaz na tv sony.cz/...
Tak z toho popisu si nejsem jistý jestli to máš správně.
Z DVD napojit SCART do jednoho SCARTU satelitu a z druhého SCARTU satelitu napojit další SCART kabel do TV. Pokud bude SATELIT vypnutý (v režimu STBY) tak musí DVD hrát na TV a zvuk by měl jít i na Hi-Fi. Pokud ne, je nutné ty SCART kabely co vedou do SATELITU prohodit mezi ssebou.
doplněno 23.08.11 21:08:Prostě pokud máš SATELIT i DVD zapojeno současně SCART kabely do TV, tak do Hi-Fi se zvuk nemá kudy dostat.
doplněno 23.08.11 21:20:upřesňuji:... tak z DVD se zvuk do Hi-Fi nemá kudy dostat...
To prostě není možné, ten satelit se dvěma scartama a cinchema prostě musí fungovat jako rozdvojka, pokud hraje Hi-fi ze satelitu, tak pak by mělo hrát cokoliv jiného zapnuté scartem do satelitu, pokud je satelit ve stby modu. Od toho ten satelit TY DVA SCARTy má - jeden je do TV a druhý je určen především na záznamové zařízení, nebo další zdroj signálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.