Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk ze sat.-hifi

Od: mrversio* odpovědí: 57 změna:

Zdravím ,potřeboval bych poradit zda je možné optickým kabelem ze sat.přijimače do hifi věží zvuk.Všem děkuji za odpověd.

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

toshibman*
hodnocení

2x

no, jít by to mělo, pokud má věž vstup na optický kabel a "Auxiliary input" (tlačítko "AUX") tak určitě

mrversio*
hodnocení

Nejsem si 100% jisti ale byl bych rád,kdybys ses na to podíval.Tady je odkaz. nakupka.cz/... Děkuji ti za odpověd.

toshibman*
hodnocení

0x

no, tak tady v tom případě to nepůjde to je totiž CD Out takže by to hrálo z rádia do satelitu :) ale určitě to půjde přes cinch tenhle kabel alza.cz/...

mrversio*
hodnocení

ahoj,včera jsem si koupil a tady je odkaz: soan.cz/... ale potřebuji od tebe poradit jakým způsobem mám zapojit přes hifi ze satelitního přijimače a dvd současně,tak abych šel zvuk.audio kabely mám zapojené z dvd přehravače do hifi ale zvuk ze sataku do hifi nejde.děkuji ti za odpověd.

toshibman*

kup si tzv "Cinch rozdvojku" z jednoho cinche to udělá dva, pak ten jeden cinch zapoj do satelitu a do jednoho zapoj DVD a do druhého hifi.

mrversio*
hodnocení

ahoj,moc ti děkuji za radu.*ua*

toshibman*

nemaz vubec zac. odtoho tu poradte je *jasne* jen prosim, pokud ti nejaka odpoved pomohla ohodnot ji jako dobrou odpoved. Děkuji

mrversio*
hodnocení

ahoj,mohu použít rozdvojku RA-109 tady je odkaz hifistore.cz/... nechce se mi kupovat obyčejnou rozdvojku.diky za info.:)

toshibman*

Nějakej bohatej ne? *frajer* to víš, že můžeš

mrversio*
hodnocení

nijak jsi mě pobavil*smich*.radši se ti zeptám než udělám hloupost.bohatý nejsem ale za to nároční to jsem.díky moc.

Pokud ty protikusy k té rozdvojce nemáš zlacené, tak tvoje náročnost je opravdu o ničem *haha*

mrversio*
hodnocení

nejde mi o to zda jsou zlacené ale koukám hlavně na kvalitu .bohužel jsem takový jaký jsem.

No právě, tak proč na normální cinchové propojení cpát takovouto rozdvojku? To zase pobavilo docela mě *smich**haha*

doplněno 23.08.11 15:55:

V čem si myslíš, že se ta kvalita proti běžné plastové propojce při spojení s normální kabeláži projeví? Jen ve vzhledu, tak počítám, že ty kabely budeš mít s tou propojkou někde dobře viditelné, aby to mělo alespoň nějaký smysl...

doplněno 23.08.11 16:00:

Ještě dodám, že nejspíš honíš kvalitu na špatném místě, když tvé Hi-Fi nemá optický vstup. Já bych v tom případě koupil optický převodník a zapojil jej do věže, než tam dávat tento zlacený výkovek *smich*.

videotech.cz/...

toshibman*

ty obyčejné rozdvojky jsou na ho*no já mám obyčejnou redukcy za 15Kč z Jack na cinch a občas funguje občas nefungujue*blee*

To nic nemění na tom, že by bylo lepší tu věž napojit optikou, než rozdvojovat cinche...

toshibman*

optika mi připadá zbytečně drahá, když může být cinch

mrversio*
hodnocení

souhlasím stebou.

mrversio*
hodnocení

proto jsem se nechal poradit od @toshibman.*ua*

toshibman*

*smich* je úplně jedno jakou rozdvojku tam koupíš, hlavně ať má jeden konektor "male" a dva "female" a doufám že se ti to podaří a budeš vypadat nějak takhle *tuc**pusa**ua**tanec**bezim*

toshibman*

ted, jsem si to poradne precetl, bude lepsi,kdyz ty rozdvojky zapojis do HiFi a ne do satelitu, ale musíš mít dvě, aby ti hrála pravá i levá strana *smich*

mrversio*
hodnocení

měl jsem to plánu zapojit rozdvojku do HI-FI.

toshibman*

tak je to dobře *hej*

mrversio*
hodnocení

nemám zkušenosti oblasti cinch rozdvojky proto se ptám co je vhodného na zapojení rozdvojky.musím dodat to co popisujete ,že hifi nemá optický výstup na mém ¨HI-FI ,jste na velkém omylu.je vidět ,že jste nečetl komentáře od začátku proto si myslim ,že nevíte oč jde.

toshibman*

jistě je lepší rozdvojka než redukce

toshibman*

a už pak je jedno, jestli mu tam bude svítit červené světílko, nebo jestli tam povede kabel...

toshibman*
hodnocení

0x

Udělěj to takhle, HLAVNĚ DODRŽ BARVY!

doplněno 23.08.11 16:49:

upozorňuji že moc dobře neumím malovat *bzum*

Zvuk ze sat.-hifi

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že původní otázka zněla zdali by šlo zapojit otický kabel do věže, která nemá optický vstup a vzhledem k tomu, že si potrpíš na kvalitu tak by bylo vhodnější (i když dražší) koupit ten optický převodník. ;)

Ta rozdvojka na kvalitě nepřidá - budou se navzájem ovlivňovat dva výstupy spojené paralelně...

doplněno 23.08.11 17:05:

Pokud má satelit, nebo DVD dva scarty, je vhodnější je propojit vzájemně a audio tahat z jednoho z nich bez rozdvojek. Dvouscartové zařízení je pro signál volně průchozí.

toshibman*

redukce(převodníky) nejsou moc dobré ani kvalitní já používám ty rozdvojky ze tří PC na jeden subwoofer 7.1 ale pochybuju o tom že bude poslouchat dvd a satelit zároveň...

K ovlivnění dochází i při vypnutém druhém zařízení a to znatelně.

toshibman*

no hele, jestli neni fantomas, tak to nedokáže... když tam má zapojené dvd a ta hifi má jeden cinch vstup a jeden optický výstup a jak to z toho převodníku zapojí? *bzum*

ona ta Hi-Fi má jeden CINCH? Tak to nevím jak tam zapojí L a P *haha*

mrversio*
hodnocení

zjistil jsem ,že tam rozdvojka nepujde.je tam výstup jeden na MD/VIDEO L /P,tak že mám zapojené dvd do HI-FI.

23.08.11 17:12

CO ŽE? *smich*

toshibman*

1. moc to nechápu

2. rozdvojka jde vždycky, udělej to tak jak jsem nakreslil

hodnocení

0x

Mají ta zařízení SCARTy?

mrversio*
23.08.11 17:35
hodnocení

ne nema.

mrversio*
hodnocení

teda HI-FI ne ,ostatni mám u sataku mám dva a u dvd jeden.

mrversio*
hodnocení

tady je odkaz ,tak mrkněte. fixya.com/...

hodnocení

0x

Pokud má satelit CINCH audio výstup tak bych jej zapojil do věže a DVD bych zapojil SCARTem do satelitu a je vystaráno i bez rozdvojky a bez vzájemného ovlivňování výstupů v rozdvojce.

doplněno 23.08.11 17:52:

No jak jsem si prolétl manuál, tak věž má optický výstup a vstup má jackem, takže redukci 2xCINCH na jack, jen mi není moc jasné proč je u něj naosáno / VIDEO IN

doplněno 23.08.11 18:03:

Už vím, ona ta věžička má pomocný audio vstup nazván VIDEO, protože se počítalo připojení zvuku z VCR taky jsem to na věži měl, jen ten vstup byl popsán normálně AUDIO IN...

doplněno 23.08.11 18:18:

A jestli se nepletu a je to opravdu jackem, tak tam jsou dva audio vstupy - pro MD a jiná zařízení a pro VIDEO a jiná zařízení, tak je možnost zapojit do jednoho DVD a do druhého SATELIT a přepínat na věži vstupy MD a VIDEO a tím přepínat DVD a SATELIT.

mrversio*
hodnocení

bohužel není to proveditelný.jak jsem psal dvd ma jeden scart výstup.:(

ACHJO - když se tím jedním scartem zapojí do satelitu, který má dva, tak to bude krásně funkční, vypnutý satelit bude totiž pro DVD zcela průchozí - taky to mám tak zapojeno ;)... i s tím, že mi vede audio do věže.

doplněno 23.08.11 18:41:

Pro přesnost - DVD scartem do SATELITU, ze SATELITU druhým scartem do TV, věž CINCHEM do AUDIO OUT na SATELITU a bude hrát všechno a bez rozdvojek :)

mrversio*
hodnocení

je možné to namalovat?nijak jsem to nepochopil.

Má satelit kromě dvou scartů i AUDIO OUT CINCHe?

mrversio*
23.08.11 18:50
hodnocení

ano má.

mrversio*
hodnocení

zkoušel jsem to a nic z toho.:(

Tak ty CINCHE zapojit do Hi-Fi, ale podle všeho Hi-Fi nemá CINCHE ale PHONO JACK takže se to musí zapojit redukcí CINCHE-JACK.

Až to bude hrát ze satelitu v té věžíčce, tak pak má cenu pokračovat další zapojováním ;)

mrversio*
hodnocení

ted jsem zapojil cinche ze sataku do HI-FI ale nehraje mi ani obraz z DVD.

Tak od začátku - má Hi-Fi na AUDIO IN CINCHe, nebo stereo jack?

mrversio*
hodnocení

HI-FI má audio což jsem zapojil cinche . soan.cz/...

No v manuálu píší PHONE JACK, ale dobře - při přepnutí věžě na MD / VIDEO, hraje zvuk ze satelitu?

mrversio*
hodnocení

ano zvuk ze satáku jde bez problému.jedině se mi nedaří zvuk DVD do HI-FI.

Kam a čím máš DVD napojeno.

mrversio*
hodnocení

jak jste řekl napojit satak a dvd a ze sataku do tv.odpojil jsem scart kabel a zapojil jsem dvd a satak současně.posílám odkaz na tv sony.cz/...

Tak z toho popisu si nejsem jistý jestli to máš správně.

Z DVD napojit SCART do jednoho SCARTU satelitu a z druhého SCARTU satelitu napojit další SCART kabel do TV. Pokud bude SATELIT vypnutý (v režimu STBY) tak musí DVD hrát na TV a zvuk by měl jít i na Hi-Fi. Pokud ne, je nutné ty SCART kabely co vedou do SATELITU prohodit mezi ssebou.

doplněno 23.08.11 21:08:

Prostě pokud máš SATELIT i DVD zapojeno současně SCART kabely do TV, tak do Hi-Fi se zvuk nemá kudy dostat.

doplněno 23.08.11 21:20:

upřesňuji:... tak z DVD se zvuk do Hi-Fi nemá kudy dostat...

mrversio*
hodnocení

včera jsem to zkoušel prohodit a nic se neděje .je to stejné jako předtím.

To prostě není možné, ten satelit se dvěma scartama a cinchema prostě musí fungovat jako rozdvojka, pokud hraje Hi-fi ze satelitu, tak pak by mělo hrát cokoliv jiného zapnuté scartem do satelitu, pokud je satelit ve stby modu. Od toho ten satelit TY DVA SCARTy má - jeden je do TV a druhý je určen především na záznamové zařízení, nebo další zdroj signálu.

mrversio*
hodnocení

je možné ,že ten saták není kontabilni ostatními přijimači proto si myslím ,že je zastaralý.mám letos v plánu kupovat satelitni přijimačOctagon SF 1028P HD + 500GB HDD.zkoušel jsem všechno jak to popisujete ale je to bez výsledku.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]