Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení obrazu

Od: martin p odpovědí: 2 změna:

Mám menší problém, který nastal po zapojení dvd přehrávače k televizoru. Obraz ruší tenké, ale ostré svislé linie na některých místech, prakticky neviditelné, je-li obraz světlý, ale poměrně rušivé, jde-li o tmavé pasáže. Jde o starší, ale 100 Hz televizor, úhlopříčka 70 cm, přehrávač je panasonic. Vada se objevuje při zapojení přes scart i s-vhs. Patrně nejde o závadu na přehrávači, protože něco podobného se objevuje i při zapojení videa, ale tam je to prakticky nepostřehnutelné a při provozu si toho člověk ani nevšimne patrně důsledek analogu, zatímco při signálu z dvd, ostrém jako břitva, je to výraznější. Mám tedy dotaz, zda už se s tímto problémem někdo setkal, resp. zda jde o závadu televizoru nebo anténní přípojky v bytu. Zkoušel jsem vyměnit scart, takže v kabelech to patrně také nebude. Ptal jsem se v řadě obchodů, ale nikdo mi nebyl schopen skutečně poradit. Za každou odpověď děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkusil bych připojit dvd na jiný televizor. Případně propojit kvalitním stíněným SCART kabelem a ne nějakou šňůrkou ob bot za 20 kč. Cena této kabeláže začíná kolem 300 kč.

kikic
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Mne dělá můj DVD rek.to samé,video také,dodnes jsem na to nepřišel,ale asi je to způsobeno tím,že to někde něco ruší,pokud máš na kabel připoj.dalšího ůčast.např.ségru ve vedl.pokoji,tak to může být ono

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]