Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samsung s5230 - počet sms?

Od: onndra* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Přítelkyně má telefon Samsung s5230 a má problém s doručením sms. Telefon by měl mít kapacitu sms 500. Což bohatě stačí, jenže u jejího telefonu je maximum 50 sms a hned to hlásí že paměť je plná i když se přesto podívám do paměti sms, je tam napsáno : MMS 58,796kb - vsude 0 mms, e-mail také 0, SMS telefon 199/500 a na sim kartě 25/25. Což mě napadlo přepnou nějak ukládání sms přímo do telefonu a ne na sim ale nevím jak. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přepnout ukládání nejspíš nelze, ale to nevadí. SMS se nejdřív ukládají na simku a když je plná, tak se začnou ukládat do telefonu. Pokud nějakou ze simky smažete, zase se doplní simka do plna a pak se použije paměť telefonu. Ale na pořadí sms to nemá vliv, pořád se řadí podle data přijetí, případně odeslání.

Ale tohle všechno má minimální vliv na váš problém. Simka se nepočítá do kapacity 500 sms v paměti telefonu.

Jednak: kapacita sms je celkový možný počet sms, jenže není to sdílená paměť. Je rozdělená na jednotlivé složky, které mají vyhrazený svůj limit, takže i když nemáte využítou plnou kapacitu, tak telefon hlásí plnou paměť konkrétní složky.

A druhak: telefon počítá každých 160 znaků jako jednu sms, takže pokud máte v tel. více dlouhých sms (větších než 160 znaků), tak to samozřejmě zabírá víc paměti.

A nemáte uložené sms v jiné složce např. Archív? Každá doručená sms i když je přemístšna do jiné složky, je pořád počítána do paměti doručených sms.

onndra*
hodnocení

No máme tam uloženo jen 32 sms v adresari moje slozky ale jsou kratke jen vypisy z banky... tkze je to vsechno jen kapacitou simkarty? Nekteri lide mi rikali ze klidne maji 300sms a nic jim to nepise

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]