Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání programů z TV na video

Od: inez* odpovědí: 18 změna:

Poradí mi někdo jak nahrát z TV program pomocí videorekordéru SANYO VHR H 780G? Koupila jsem video jako starší bez návodu a rad. Pokud někdo používá stejné video, ráda bych ho kontaktovala. Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No pokud nemá video digitální tuner a to velice pravděpodobně nemá, tak k tomu přikoupit set top box a propojit SCART kabelem. Ovšem já bych si koupil set top box s nahráváním na flešku a video prodal. Minulý týden jsem set top box s nahráváním kupoval a ta sranda stála pět set.

inez*
hodnocení

Děkuji za odpověď , jde mi ale skutečně jen o obsluhu videa. Jsem připojena na kabelovou televizi UPC a v jiné místnosti z TV na jiné video - DAEWOO programy bez problémů nahrávám. Na videu SANYO se mi zatím daří nahrát jen program, který právě běží na obrazovce.

No řekl bych, že to video ani jiný program než na který se právě díváš nenahraje. Neb aby mohlo video nahrávat jiný program než který zrovna sleduješ musí mít svůj digitální tuner a to bych si dovolil tipnout, že nemá. V tvém případě se jedná o DVB-C tuner. Leda, že by ještě u vás šel analog.

inez*
hodnocení

Prostřednictvím UPC máme několik programů jako analog.

hodnocení

0x

Proč tady fort omýláte DVB?.?.? Koaxiál z antény zapojit do videa a z videa do TV SCART a po naladění kanálů můžu nahrávat jakej program chci aniž bych se na něj musel dívat nebo bych musel mít TV zapnutou!.!.!

Pakliže z toho koaxiálu leze digitál v jakýkoliv podobě a dá se předpokládat, že leze tak u klasickýho videa který je analogový můžu ladit do alelujá a neuvidím nic. Ovšem pravda, nevím jaký signál leze ze zásuvky a nevím jaký tunery má video. Jen něco předpokládám.

inez*
hodnocení

To jsem si také myslela, když jsem toto starší video jako plně funkční pořizovala. Jak ale naladit na tomto videu kanály a nastavit nahrávání? (Na jiném - DAEWOO bez problémů, ale k tomu videu mám originální návod). Koaxiál z přípojky UPC mám zapojen do videa, SCART z videa do TV. Pátrám vlastně po návodu k videu SANYO.

doplněno 16.08.11 22:28:

Text patří k odpovědi

Autor: Lujs

Co kdybyste sem hodila fotku videa i dálkovýho ovládače!.!.!

inez*
hodnocení

Pokusím se.

doplněno 18.08.11 16:28:

Ovladač

Nahrávání programů z TV na video

A ten dálkáč?.?.?

inez*
hodnocení

Nabídka MENU

Po výběru nastavení videa se zobrazí:

NTSC PB PAL - TV NTSC443 (? přepínat jde mezi PAL - TV a NTSC443)

dětský zámek ...

OFF TIMER VYP 2HR 6 HR

Nahrávání programů z TV na video #2

Programy vám nejdou nastavit?

doplněno 18.08.11 16:56:

Musíte zkoušet. Není tam AUTOMATICKÉ LADĚNÍ?.?.?

inez*
hodnocení

Děkuji za Vaši snahu a čas, který jste věnoval mému dotazu. Automatické ani manuální ladění jsem zatím na videu nikde nenašla. Asi to dopadne tak, že je budu užívat k přehrávání kazet nahraných na druhém videu. Zkoušet nahrávání budu občas i nadále.

To jak je zobazený zeleně PROG. NASTAV/VYMAŽ nebo to co je pod tím NASTAVENÍ VIDEA , jedním z toho by měly jít naladit programy. Až půjdete někam do města kde je prodejna ELEKTRO zkuste vzít ovladač sebou a zeptejte se nějakýho staršího prodavače jestli by vám neporadil.Mladý kluci rozuměj spíš kompjůtrům. Když vám to ale hází nápisy v češtině tak by to neměl bejt problém naladit. Stačí se tomu trošku času věnovat.

inez*
18.08.11 16:31
hodnocení

Ovladač

Nahrávání programů z TV na video #3

Co se vám zobrazí na obrazovce když zmáčknete MENU?.?.?

ferda*
hodnocení

0x

Automatické naladění tam bude, bude ale dovedně ukryté, hlavně z toho důvodu, aby se při běžném způsobu ovládání je "nepodařilo"snadno spustit.

Zkontrolujte, zda volba prog. nastav/vymaž je určena k (nejpravděpodobněji) nastavení časů automatického nahrávání, pokud ano, cesta k naladění přes tuto volbu nevede. Pak zůstane pravděpodobně už jen jediná možnost, přes kterou lze ladění spustit, a to nastavení videa, po potvrzení však volba ladění chybí. Cesta k ní by mohla vést po delším stisknutí, nebo dvojstisku tlačítka MENU popř. OK (nebo i jiného, jinou kombinaci...).

Nejpravděpodobnější by mohl být onen dvojstisk, protože ho používá (podle návodu) předchůdce tohoto přístroje VHR H690.

Strana 21, bod 5: dl.owneriq.net/...

inez*
hodnocení

Děkuji za rady a nalezení návodu . Dvojstisky znám také - z ladění televizoru, toto video ale zatím všem mým snahám odolává. Položka menu PROG.NASTAV/ VYMAŽ slouží skutečně k nastavení data,času... nahrátí programů. NASTAVENÍ VIDEA se nechce z úvodní nabídky (viz v jedné mé odpovědi výše) nikam posunout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]