Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký fotoaparát a kameru

Od: valka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.Prosím poraďte jaký digitální fotoaparát a kameru cenově dostupné,přesto dobré je vhodné koupit pro starší lidi bez zkušeností s focením.Hlavně nic moc finančně náročné.Děkuji a přeji všem hezký den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Chtělo by to trošku upřesnit: jestli fotoaparát nebo kameru, nebo fotoaparát + kameru, co je to cenově nenáročné. Funkce foto a kamera umí skoro každý telefon. U fotoaparátu je podstatné např. to, co hodlám fotografovat, jak často, jak hodlám se snímky dál pracovat atd. Tyto přístroje se vybírají podle plánovaného využití.

valka*
hodnocení

Pokusím se o upřesnění.Jde jim o focení na procházkách,natáčení vnoučátek,celkem časté používání.Cenově dostupné-sama jsem invalidní,takže korunek není moc.Díky za snahu o pomoc.

ladinpraha*

Moc jsi to neupřesnila, takže to vezmu podle svého mínění. Fotoaparát, který se vejde do kapsy a je vždy při ruce. Video umí prakticky každý. Já osobně vyžaduji, aby měl hledáček, protože při focení na sluníčku toho není na displeji moc vidět. Potom dávám přednost provozu na tužkové baterie AA (používám nabíjecí, v nouzi alkalické), protože jsou kdekoli dostupné. ZOOM (přiblížení) obvykle 3x až 4x je celkem běžný a pro takovéhle focení dostačující. Ale optický, uvádí se i digitální, ale ten je většinou k ničemu. Podle mě je taky důležité, jak padne do ruky, i když u těchto malých kompaktů je to vcelku stejné. Jde jen o to, aby člověk s velkýma rukama neměl problém s malými ovládacími prvky. Jinak ty fotoaparáty mají v podstatě stejné funkce a je úplně jedno, který si vybereš. Jistě se najdou tací, kteří s tímhle nebudou souhlasit, protože jim vyhovuje něco jiného, ale tohle je moje zkušenost.

doplněno 15.08.11 10:32:

Pro inspiraci se podívej třeba tady aaron.cz/...

valka*
hodnocení

Prosím mohl by jsi mě poradit ještě nějakou značku,vůbec se v tom nevyznám.

ladinpraha*

Řekl bych, že je to celkem jedno. Já bych asi vybíral z těchto: Canon, Olympus, Nikon, Fujifilm.

hodnocení

0x

Když kompakt, tak Conon, Sony nebo Fuji. Olympusy a Nikony nestojí za nic...

doplněno 15.08.11 16:45:

omlouvám se - Canon

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Tak nějaké obecné rady už padly, tak já přihodím jeden konkrétní tip:
digimanie.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]