Už vím jak vložit záznam z DVD kamery do střihacího programu, ale mám další prblém. V Ulead Video Studio 7 mi jde dobře video ale nejde zvuk. V Ulead Video Studio 10 jde dobře video, zvuk docela taky ale když přidávám nějaký efekty, tak je to horší. V Pinnaclu 9 se obraz videa nespustí vůbec. Je zajímavé, že videa nebo klipy stáhlý z internetu jdou normálně ale ty moje ne. Počítač mám dobrej, kupovala jsem ho nedávno a stál kolem 30 000, takže opravdu nevim v čem to vězí. Jenom vim, že bych si už konečně ráda sestříhala video i s obrazem i se zvukem. Prosím poraďte.
Poslyšte, Iveto, to je ta kamera co pálí přímo na DVD? Jestli ano, tak to bude asi ve formátu mpeg a nikoli avi. A tady bude ten zakopanej pes. Někde jsem čet, že mpeg nelze jednoduše stříhat, nejdřív se snad musí převést do avi. Já jsem právě z těchto důvodů DVD kameru zavrh a mám klasickou pásku.
Tím to nebude. Ulead zvládá editaci Mpeg souborů, tak jako třeba tento software: womble.com/... Chybu bude třeba hleadt někde jinde. Ale kde? Co znamená tato věta: "V Ulead Video Studio 10 jde dobře video, zvuk docela taky ale když přidávám nějaký efekty, tak je to horší."Chtělo by to trošku lépe popsat.
iveta*
Ano, je to kamera přímo na DVD, ale myslim si, že by to problém neměl být. Kdyby to nešlo dobře sestříhat, tak by se podle mně neprodávala. Je zajímavé, že čím horší kvalita videa, tím to jde lépe ale na mým počítači by to snad mělo jít i v normální kvalitě, když si video stříhají i lidi s horšíma počítačema. Takže opravdu nevim. V Ulead 8 nejde zvuk a v Pinnacle 9 se video nespustí vůbec. Hledala jsem v těch programech, jestli se nedá zhoršit kvalita náhledu, ale zatim jsem nenašla.
tesyk*
Moje zkušenost je taková, že v Uleadu 8 jsem nebyl schopen sestříhat film v mpeg formátu. Chtěl jsem vystříhat reklamy. Jinak avi dělám běžně a bez problému. Hledal jsem proto na netu příčinu a dočetl jsem se na nějakém foru, že to nejde tak jednoduše a že je nutno použít program Avidemux. Ten umí vzhledat klíčové snímky a ty pak odstranit. Tím Vám nechci brát iluze a jestli příjdete na problém, rád se přiučím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.