Nejste přihlášen/a.
tento zesilovač patří přímo do antény tzv.matrace. musel by si stejně dokoupit napáječ, takže doporučuji koupit komplet za 300 stovky. t-cz.com/...
Napájení anténního zesilovače bývá implementováno v TV přijímači či v STB, stačí aktivovat v menu.
doplněno 12.08.11 16:58:Chtěl jsem napsat "bývá vtěleno", ale to mi připadalo ještě blbější...
Na tu vrchnu jednu skrutku das stredny,živy s koaxialu.Pod ten pliešok z dvoma skrutkami upevnis tienenie koaxialu.K tomu tieneniu sa zapoji aj minus napajania,ale plus neviem urcit z toho pohladu.Popozeraj ci niekde nebude oznacene kde treba zapojit plus.Ale treba rozlisit plus kondika a plus napajanie,ak vobec je niečo take označene na plošnom spoji.Napajacie napetie zvyklo byt 12 Voltov.
vnitřní drát koax.kabelu jde do té samostatné svorky s jedním šroubem a zbytek se omotá kolem kabelu a přišroubuje do objímky se dvěma šroubky. pozor, nesmí se ani jeden vlásek drátu dotknout toho prostředního
doplněno 12.08.11 16:54:zapoměl jsem na ty dvě díry nahoře, to celé patří do krabičky na anténě,přišroubovat matičkama
Když se dobře podíváte, tak tenhle zesilovač je na FM radio. Nikoliv na TV. Takže zapojit přímo na dipol k FM anténě. Ostatně to připojení tu popsal někdo přede mnou. Já jen že tu někdo psal o matraci a ta je na TV. Tak aby nedošlo k omylu. Nepíšete totiž, na co ten zesilovač chcete používat.
Jsem přesvědčen,že pro příjem pozemního digitálního vysílání do 50 km od vysílače žádný předzesilovač nepotřebuješ.Stačí správně nastavený směr a pouze symetrizační člen u antény.
JABRAKA
Souhlasím. V Krkonoších chytám na starou matraci bez zesilovače signál z Prahy který je za anténou rozbočen na tři televize. Ke dvoum televizím vede od antény dobře 25 metrů koaxiálu a síla signálu je kolem 90 %.
a to máš tu anténu ve sklepě, nebo kde? borci tady sice píšou, jak to chytaj na 50 km.,ale ono to tak úplně není vždycky v pohodě. mě stačilo pár vzrostlých stromů za zahradou a musel jsem prořezat větve a to mám Žižkovský vysílač tak 20 km. stejně jsem to nakonec vyřešil kombo přijímačem DVB T/S a satelit, pokud je volno na jih 23,5° je 100%. ,terestiál mám jako zálohu a za celou dobu jsem ho ještě nepoužil. takže zpět, musíš z tou anténou pootočit, zkusit jiné místo osazení antény. napájení zesilovače Ti funguje?
Tak u nás je kolem do kola les,ale u babičky to chytnu krásně a ta je na trošku na kopcu a je od nás 1km,od nás je jeden 27km a druhý 14km a třetí ten je 8km a ten je vysoký 340m výkon 70kW a z toho vysílače tam vsílajou jenom ČRo1, ČRo3, ČRo Brno, F1, Impuls, Nova, ČT1, ČT2,ale signál je 100% tak nevím ším to je,jak mám poznat jestly ten zesilovač je v pohodě dík moc?
a nevíte jak bych mohl udělat,nějakou jednoduchou anténu mám symentrační člen fm a zesilovač fm dík moc?
Maro.Pro vnučku uprostřed lesů jsem nainstaloval anténu tak,že jsem použil koaxiální kabel,na jedné straně konektor do STB a na druhém konci jsem svléknul izolaci až na střední vodič.Ten jsem nechal koukat z izolace asi 60 cm jako anténu,zavěsil na stěnu a signál je 90 %.
JABRAKA
A jelý jí všehny stanice ok,ale já to mám na autorádiu,jo a mám jako první napojit symetrizační člen a zesilovač jako druchý do autoradia a nebo jenom zesilovač mám nechat napájenej na autoradio a mám to zapojit tak to?
ŠPATNĚ. Zapomeň na symetrizační člen. Ten už je součástí toho předzesilovače. Přikládám obrázek, jak by to melo vypadat. Ten prostřední živej nesmí mít zkrat na tu objímku.
doplněno 18.08.11 20:13:Já nevím jak to popsat. Ten živej, i s vnitřní izolací, s opletením a vnější izolací prochází skrz(pod)tou příchytkou. Ale těsně za ní je vnější izolace oholená, stínění je přehrnuté zpět a zatažené pod tu příchytku. Vnitřní izolace vede až k tomu střednímu šroubku, teprve tam je odizolován ten středná drát a je chycen pod ten střední šroubek. Líp to popsat neumím. Hledal jsem tu něco hotovýho, že bych ti poslal fotku, ale nic tu namám, co bych nafotil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.