Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem sklo keramickou desku, ale mam rozvedenou pouze zásuvku na 1fa mohl by mi nekdo poradit jak ji pripojim?
hm to neni stastne reseni, pokud sepodari zapojit na 1f proud beztak vam pojedou soucasne max 2 plotynky to je docela nevyhoda. Mel by tam byt navod na zapojeni, pokud neni, obratte se na servidního technika. Pozor na to, ze nekde vyzaduji primo prodejci zapojeni vyrobku odbornym techikem jinak neuznavaji 2r zaruku, POZOR.
A ta deska je jednofázová (230V) nebo trojfázová (400V)? Jestli jste zakoupil tu na 400V a nemáte přívod, tak to samozřejmě nezapojíte. Zkusit u prodejce vyměnit nebo dotáhnout těch 400V. Pakliže bydlíte v domku, 400V jistě někde mít budete, pakliže třeba v paneláku, i tam to lze - v elektro stoupačcce na chodbě 400V bude, ale je to o dotáhnutí do bytu, rozvaděči, dokoupení ampér od distribuční společnosti, revizi... když nepočítám práci, tipuji tak 10.000Kč. Pokud je deska na 230V a máte zásuvku na 230V, chvíli to půjde, ale bude to "prasárna". Nedávno jsem zapojoval sklokeramickou indukční, jen dvojplotýnku a ta má příkon 3.7kW - to už je na samostatný přívod...
ach jo, kolega výše neví, že se běžně dělá deska na 3f a i 1f = kombinace zapojení. protože dneska dost domácností má jen 1f a chtějí desku, tak by jim klesaly prodeje. deseti tisíce bytů v panelech jsou 1f. hm.
Jde o desku Mora MECT 610 FsC2 ale prece kdyz proklemuju L1azL3 tak by se mi deska aspon mohla rosvitit ne?
No, když už jste ze mě udělal blbce, v návodu k této desce je výslovně uvedeno:
"K připojeni varne desky použjte 5-ti žilovy kabel o průřezu 1,5 mm, např. typu H05VV-F5G1,5, jehož konce upravte podle obrazku."
A příkon desky 6kW, což je na jednu fázi docela dost (6kW/230V = 26A). A když je hlavní jistič 1x25A, tak to je problém...
Z nikoho jsem blbce neudelal,,, dočetl jsem se, že pokud je na štítku napsano 230/400Watu jde deska zapojit i na zasuvku,,, psal to nejakej pan kterej montoval desky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.