Nejste přihlášen/a.
Rád bych se pozeptal zdejších odborníků, jestli by mi neporadili s výběrem TV. Mám několik neznámých a potřebuji si to trochu urovnat. Velikost i značky i typ mám dvě varianty - SAMSUNG a PANASONIC, 42/46 ", LCD LED nebo plasma
Nijak netoužím po 3D,ale asi bude standardní, když chci nějaké věci, které nabízí buď Panasonic nebo Samsung (internet/přehrávání přes usb/...)
Teď k dotazům - na TV se budeme dívat zhruba ze třech metrů, proto bych šel spíš do 46,ale zobrazení bude mít asi lepší 42?
Mám satelit (HUMAX) a docela rád bych se zbavil přijímače a měl ho integrovaný v TV, nemám ale jasno, jestli to vůbec funguje a jestli to ty televize umí?
Dám do placu dva typy a jestli byste mi k nim neřekli Vaše stanoviska, děkuji moc: PANASONIC VIERA TX-P42GT30E, Samsung UE46D6530
Jednoznačně berte s led podsvícením, oproti plazmě není co řešit. Velikost? Mám doma 117cm a zdá se mi malá, vzdálenost cca 3-3,5m, už jsem viděl 153cm, ale stále stojí 50litrů. Jestli se chcete zbavit satelitního přijímače, tv musí mít satelitní tuner, pro HD pořady DVB-S2 MPEG-4, pak stačí dokoupit kartu a modul, který vsunete do tv a naladíte programy.
No a pak si položte pár otázek, zda skutečně budete využívat některé třeba internetové funkce v tv, jestli je opravdu potřebujete a proč, pak si položte otázku, zda skutečně potřebujete 3D, ke kterému budete muset dokoupit přehrávač a několik brýlí nebo jestli nebude lepší si zajít na 3D film do kina, protože ve tři dé vysílá jen eurosport. No a jestli tohle nepotřebujete, s cenou se dostanete na dvacítku plus modul a karta cca 2500-3000tis kč
Byl jsem se podívat na oba dva typy a zatím jsem trochu na straně plasmy od Panasonicu. Připadá mi, že je taková opravdovější , Samsung je taky dobrý, ale připadá mi takový přehnaně ostrý a barvy trošku přehnané. Zkusím se ještě podívat jinam.Jinak prodavač byl celkem sdílný a nebyl to žádný blázen, rovnou mi řekl, že většina těch kravinek, jsou jen lapače na lidi (to je prodavač!).
Doporučil mi to, co jsem si sám vybral,to udělá radost, takže buď LCD LED od Samsungu, nebo plasmu od Panasonicu. Takbudu ještě chvíli bádat a přemýšlet, třeba ještě někdo napíše.
Děkuju za Vaše dosavadní rady a názory.
Kupte si samozřejmě co se vám bude líbit nebo co vám padne do oka. Kvalita je dnes stejná, rozhodující je cena. Co se týká toho "přepáleného" obrazu - na prodejnách bývá nastavený mód sklad, navíc s přebytkem barev, aby to na lidi zapůsobilo. Doma si nastavíte domácnost a tv má nějaké přednastavené režimy, i když podle mého stále ostré. Na netu se dá najít ke každému modelu kalibrace a nastavit dle toho, pak je obraz reálný, i když ono ten samsung nemá tolik možností nastavení, sharp je má daleko větší a dá se nastavit prakticky vše, jakákoliv barva, odstín, teplota...osobně nad plazmou jsem ani chvíli neuvažoval, obraz není tak dokonalý, matná obrazovka většinou kazí dojem, černá není černá, ale šedá, odstíny šedi se tudíž vytrácí a hlavně ta spotřeba, náklady na provoz několika násobně vyšší.
Trochu bych polemizoval s tou barvou, podle mne je právě ta černá a odstíny šedé mnohem lepší na plasmě, alespoň co jsem viděl - zápas Bayern - Borusia (měli černý dresy ) ) a víc se mi to tedy líbilo na plasmě. Určitě rozhodnou finance, včerejší prodavač mě trochu nahlodal s velikostí, říkal, že do 3 m bych měl preferovat 42 ", tak mám zase o čem přemýšlet.
Ledka pokud je správně nastavená a zkalibrovaná, tak je černá opravdu černá a bílá je opravdu bílá. Toho se nemusíte bát a lesklý panel to ještě víc zvýrazní. Taktéž stupně šedi, třeba temné zákoutí je pěkně čitelné, ale jakmile člověk použije nějaký přednastavený režim, tak je to slité do jednoho. Ono každý režim je vhodný na něco jiného, ale já mám stále podle kalibrace a je to super, ono ten sharp nemá dobře zmáknuté ty přednastavené režimy, ale za to má hromadu nastavení, taktéž má basák, takže zvukově je hodně vzdálený od konkurence a vůbec mi nevadí, když to jede třeba 15hodin denně teď o prázdninách, spotřeba je nějakých 75watů, to je méně než crt 72cm. Soused má plazmu sony, dal za ni 55tis tuším 103 nebo 107cm a před dvěma lety mi ji nabízel za dvacítku, nyní půjde do led lcd. Co se týká pozorovací vzdálenosti, to co vám říkal prodavač už dávno neplatí. Dnes se to neměří na 2,5-3 násobek úhlopříčky jako dřív. Bylo to z důvodu blikání 50hz tv, proto se muselo sedět dál. Dnešní tv mají 100hz, takže můžete sedět blíž a pokud sledujete full hd ještě blíž. Mám 117cm a tři metry už mi připadá hodně daleko, klidně si tam dokážu představit 150cm. Ono jde o to, že když sedíte hodně daleko, děj filmu vás tak nevtáhne do děje, jako když sedíte blíž. Naopak když sedíte blízko, musíte neustále pohybovat očima. Je to jako v kině, kdo sedí blízko, moc si toho neužije a kdo sedí daleko vzadu, taky to není ono. Uvidíte, za měsíc budete chtít větší.
anebo
Dobrý den,chtěl bych přispět do diskuse.Nedávno jsem se byl podívat v obchodě na televize.Zalíbíla se mě tam jedna plazmovka,už nevím typ.Obrazovka 42" ,600hz snímkování,4 mega rozlišení.Spotřeba asi o 15w více než lcd.Nechal jsem si pustit tv v klasickém signálu(ne upravený pro prezentaci)rozdíl obrazu takřka nulový.Už dávno se nemusíte bát vypálení loga tv stanice.A teplo z obrazovky? Naprosto stejné jako u lcd,takže nevím.Začínám o plasmě uvažovat (měla i DVB-S).Přeji šťastnou ruku při rozhodování.
Děkuji za postřeh, já to teď nechám chvilku ustát, příští týden, bych měl dostat nějakou zajímavou (snad) nabídku na Samsung, jestli to bude zajímavý a něco bych ušetřil, tak do toho půjdu, jinak je favoritem Panasonic.
Mám plazmu 82cm-LG...a super...spotřeba cca-100W...není co řešit...nemůžete srovnávat LED...a plazmou...na klasický DVB-T...plazma bez konkurence...!Ale budu kupovat větší...a opět plazmu...a názor, že náklady na plazmu.jsou několikanásobné...je blábol šílence...ale dělejte si každej co uznáte za vhodné...
Technologický vývoj:
CRT - palsma- klasické LCD - LCD s LED podsvitem. Kupovat plasmu je krok zpět (nebo dva ), ale pokud se vám líbí obraz na plasmě, není co řešit.
obě TV jsou celkem nadupané, satelitní tuner mají, což je super, nahrávání pořadů na usb také. Volil bych LCD s LED; plasma podle mého osobního názoru, který nikomu nevnucuji, není tak dokonalá. Mj. ale ze 3m bohatě postačí 42palců těch 46 to už je na 3m skoro moc velká, ale vzhl. k full hd to asi půjde (přesně nevím).
Použítí se satelitem je tedy bez problémů? Já si to moc dobře nedokážu představit, já měl dřív TV CRT s satelitem včetně přijímače, kterým jsem musel přepínat kanály, do univerzálu DO jsem nešel. Ohledně plasma x LCDLED jsem na vážkách, každý totiž říká něco...já to budu používat převážně na filmy a děti na nějaké kravinky...
Lobuji za Panasonik, máme stejnou jak je uvedeno v odkazu, 108 uhlopříčka, od Vánoc, koukáme se cca ze 3m a dnes už bychom se nebáli vzít větší. Chtěli jsme se zbavit settoboxu a vložit kartu UPC přímo do TV ale instalace není až tak jednoduchá.
Liduš kartu do tv přímo nevložíte, musíte mít k tomu modul s kartou novou. Každá karta je spárovaná s přístrojem, takže pokud máte setobox od kabelovky, ten vrátíte i s tou kartou nebo si ho necháte k jiné tv a za 1500Kč si koupíte modul, který má svou kartu spárovanou s tím modulem a to celé vložíte do tv a pak naladíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.