Nejste přihlášen/a.
Na svém starém TV jsem měla příjem analogového vysílání.Měla jsem k němu připojen VHS rekorder.Mohla jsem současně sledovat jiný program, než ten který jsem natáčela. Včera jsem koupila TV Panasonic TX-L32V20EA který bez problémů přijímá digitální signál.Propojila jsem jej stejným způsobem s VHS rekordérem(scart + RFkabel) a nejde mi natáčet. Nevím, co mám udělat. Mám si koupit DVD rekordér? A jaký?Jde mi o to, abych mohla současně nahrávat a sledovat jiný program.Kvalita záznamu není pro mne až tak moc důležitá.Děkuji za radu.
Je třeba si uvědomit že z STB jde do TV, případně kamkoli jinam pouze jediný navolený program. (V případě dvoutunerového STB jsou to programy dva.) Nelze proto srovnávat s videorekordérem VHS, který měl klasický televizní tuner.
doplněno 06.08.11 13:06:DVB rekordér by to jistě vyřešil, protože umožňuje jeden program sledovat a druhý nahrávat. Je jen potřeba uvážit, na jaké médium by měl nahrávku ukládat, jestli USB flash disk, HDD atd. Taky by to vyřešil dvoutunerový STB s HDD.
Já ale na tomto TV nemám satelit. Signál přijímám přes anténu.Satelit máme k jiné TV, ze které ale nehodlám nahrávat.
Má odpověď se minula s Vaším doplňkem. Když je to tak, jak jste napsal, tak se pokusím poohlédnout po tom DVD rekordéru. Děkuji za odpovědi
V mé odpovědi není o satelitu nikde ani zmínka. STB je Set Top Box a je úplně jedno, jestli je napojen na pozemní nebo kabelové vysílání.
No můžeš si koupit DVD rekordér a na něj nahrávat, ale jelikož v televizi už jeden digitální tuner máš a potřebuješ druhej digitální tuner, vyřešil bych to nákupem set top boxu, kterej umí nahrávat přes USB na flešku nebo pevnej disk. V tvém případě podle mě nejlepší řešení. Když se bude dařit koupíš set top box i s fleškou do tisícovky. Set top box nemusí být dvoutunerový, stačí ten nejobyčejnější jednotunerový s funkcí PVR.
Já jsem si myslela, že STB slouží pouze k tomu, abych mohla sledovat digitální vysílání v TV. Takže, jestli tomu teď dobře rozumím, tak DVD rekordér si kupovat nemusím. Stačil by ten jednotunerový STB + HDD. Mně jde jen o to, abych se mohla dívat na TV a zároveň nahrávat jiný program, na který bych se podívala třeba za tři dny. Ještě mám jeden starší přehrávač DVD, který neumí číst DViX, ale to mi až tak moc nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.