Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit bedny k PC

Od: h4ever® odpovědí: 18 změna:

Ahoj,

jak zapojit počítač k bednám od domácího kina tak aby hudba z počítače v nich hrála? Bedny jsou zapojeny do DVD přehrávače. Kamel který mám k dispozici je jack do PC, který má jen dva vývody. Červený a bílý.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kosak*
hodnocení

0x

Bedny jsou zapojeny do DVD přehrávače, čili kabel musíš strčit tou jednokoncovou stranou do zvukové karty a tou druhou stranou nejspíš do DVD do přehrávače zezadu. Měly by tam být audio otvory, někde vedle HDMI vstupu. Dvě dírky, jedna červená, jedna bílá. Červenej konec do červený, bílej do bílý.

hodnocení

To jsem zkoušel, jenže hrálo to tak divně. Jako že hlasy a podobně nebylo slyšet a hrálo jen pozadí, bubny a tak.

kosak*

Zkoušl jsi bedny připojit přímo k počítači?

hodnocení

To ne, to bych se bál že už to nezapojím zpátky a nebude hrát televize.

Nevíte o nějakých stánkách kde by byl návod s obrázkama? Já teda hledám, ale nacházím jen stránku se zapojením televize do DVD přehrávače:

columbiaisa.50webs.com/...

nebo fotky se vstupy od různých televizí

doplněno 06.08.11 09:57:

Sorry, tak teď jsem našel co je to ten HDMI port a nemá to ic společného se zvukem, ale s obrazem, tak to jsem zas mimo :(

Jestli ti to hrálo takle tak je to špatně. Buď máš vadný kabel, nebo je chyba jinde, ale rozhodně ti tam chybí GND.

hodnocení

Sorry, nevěděl jsem co je to ten HDMI kabel, tak to jsem vůbec nezapojoval. Byly to kable na audio, s kolíkem uprostřed.

Země (bílá) tam byla dvakrát a jedna červená dírka. Co jsem se díval na nějaké obrázky tak červená by snad mohl být pravý reproduktor. Ale jak říkám, z toho počítače mi vedou jen dva samci. Takže to snad ani nemůže hrát stereo...

kosak*

Nevidíme zadek tvýho přehrávače, nevidíme bedny, neznáme kabel který používáš, to je pak těžký radit.

Ty bedny k tomu počítači zkus připojit, klidně si to předtím vyfoť ať víš kde co bylo, nebo si tam třeba nalep samolepky, jak na kabel tak vedle zdířky. Když to půjde rovnou z počítače dobře, tak chyba bude v přehrávači, když to nepůjde, tak chyba bude v kabelu nebo v nastavení zvuku ve windows.

olaf71*
hodnocení

0x

předpokládám, že to domácí kino je nějaká levná sestava s DVD a myslím si, že k tomu nic jiného připojit nejde. muselo by to mít nějaké vstupy audio in a pak to musí hrát

kosak*

Ale všechno jde, je otázka jestli mu to pak vyreklamujou až to vyhoří *placni*.

hodnocení

A tak nějaké vstupy in tam jsou. Jenže teď si nepamatuju přesně barvy. Bylo tam asi šest dír (tři vstupy tři výstupy či tak nějak). Já mohl zapojit jen dvě protože kabel má jen dva samce.

kosak*

No možná si ten jeden zapojil správně a ten druhý ne, proto ti to nejelo stereo.

doplněno 06.08.11 10:29:

Aha, já to nedočet. Pokud tam byly tři vstupy a tři výstupy, tak máš prostě špatněj kabel. Dojdi si do krámu a kup si ten co k tomu patří. Prodavač ti jistě poradí, je to jeho živobytí.

doplněno 06.08.11 10:30:

clarexon.cz/...

Jak zapojit bedny k PC
06.08.11 11:56
hodnocení

OK dík.

olaf71*

naco kupovat tenhle kabel, ten žlutej cinch je video, stačí jen dvakrát cinch

hodnocení

Ty vado, tak to už zas nechápu. Jak to může hrát stereo, když tam jsou jen červený a bílý?*nevi*

olaf71*

stereo znamená dva kanály, proto dva kabely. co máš za značku a typ toho kina?

hodnocení

Včera jsem se na to díval a už mi to došlo. Kolíky jsou levý a pravý a objímka je země a stínění. Nevím proč mě to před tím nenapadlo, ale stačilo to strčit do páru direk vedle. Na tom DVD přehrávači je bílá a červená line in, a vedle toho bílá a červená line out. A já to strkal do toho line-out a hrálo to moc potichu, velimi basově a spíš jenom pozadí a z levého repráku. Když jsem to hodil do line-in, tak už to hrálo mnohem lépe, akorád že zepředu to zní jak jdyby byly silně potlačené vokaly. Když pak jdu doprostřed tak to zní podstatně lépe, ale není to ještě na sto procent. Například huba která je více basová, tam vokály moc slyšet nejdou. Ale hudba např. od M.Jacksona, zní na 95 procent docela dobře. Dá se to poslouchat.

gingles

MUSIS NASTAVIT NA ZVUKOVE KARTE V PC JEN STEREO.

hodnocení

0x

Podle popisu jak to hrálo divně je zcela jistě problém v tom, že ti chyběla z nějakého důvodu zem. Do kina ti šel jenom levý a pravý kanál bez země, tím pádem se ty signály odečetly a pak to hraje tak jak to hraje ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]