Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usměrňovací můstek

Od: fargo* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

mám doma nějaké usměrňovací můstky (buď z polovodičových diod nebo i přímo hotové) , na 600V 3-4A.. jenže pokaždé když to zapojím do sítě vybouchne mi pojistka (typy F nebo T) co před to dávám abych ochránil jak můstky tak pojistky v domě- neví někdo proč se to děje a jak tomu zabránit? Samozřejmě že to zapojuji správně.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

1x

Bud su vadne usmernovacie mostiky alebo ich zle zapajas,ine vysvetlenie tu nie je.Pokial je mostik dobry ta po zapojeni na spravne napetie nemoze vyhodit poistky.Zapajas ich naozaj spravne?Trebars sk.wikipedia.org/...

sos.sk/...

petula00*
hodnocení

0x

Je otázka na jaké vstupní napětí je ten můstek vytvořen.Pokud je na obvyklých 6,12,24,36V tak při zapojení do 220V je reakce jasná.Průraz diod a zkrat.Ten údaj 600V není dostatečná informace o zapojení.

doplněno 04.08.11 17:55:

Bylo by dobře vidět snímek těch diod.

fargo*
hodnocení

Samozřejmě diody i můstky jsou stavěny na 600V všechny

doplněno 04.08.11 18:15:

Myslím jejich max. napětí které nepropustí samozřejmě

zkrat*

Jste si tím vším opravdu jistý? Pokud vám skutečně vybuchují pojistky, pak je něco zatraceně špatně - a napadají mě pouze použité součástky (mohou být vadně) a zapojení.

belkvl*

neplet si stabilizatory s muskama...

lui*
hodnocení

0x

Zapojuješ jen ty můstky, nebo máš za nimi ještě připojený nějaký kondenzátor?

fargo*
hodnocení

nejdřív jsem to zkoušel jen naprázdno, bez kondenzátorů, pak i s nimi

lui*

Jestli padají pojistky bez těch kondů tak to bude jak píše Zkrat. Při zapnutí s těmi kondy, to mohou způsobovat právě ty kondy. pokud mají větší hodnotu, mohou jejich nabíjecí proudy způsobovat přepálení pojistek.

rv*
hodnocení

0x

Připoj si na vstup místo střídavého síťového napětí nějaké nižší - třeba i stejnosměrných 6V z libovolné nabíječky mobilů a měř zároveň proud. Je-li můstek dobrý, nebude mít žádný odběr (měř i v přehozené polaritě nabíječky). Nabíječka rozumnou dobu vydrží i případný zkrat.

hodnocení

0x

zapoj vstup mostika do serie so ziarovkou na 230V,.Ak to mas zapojene spravne a usmernovac je dobry, ziarovka nebude svietit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]