Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mám televizor Tesla MERKUR z 80tých let a ten se samozřejmě ještě ladí ručně.. můj problém je že tam nemůžu naladit 2 obíbené stanice- první je 1MHz za hranicí co jde naladit a ta druhá asi 7MHz za hranicí- moje otázka zní- neví někdo jak se dostat(popřípadě zvětšit rozsah) tak o 10MHz dál? Díky
Nevím v jaké lokalitě bydlíte,ale mám dojem,že dnes je už celá republika pod digit.signálem.Takže bez settopboxu si asi nic nenaladíte.Pokud ho máte tak by jste se současnou ruční volbou neměl mít problém.(frekv.rozsahem)
...ale settobpox do merkura těžko píchnete
to je ještě opravdu těžkej analog
pokial správne rozumiem vašmu problemu ,tak vam nevyhovuje frekvenčný rozsah kanalového voliča od cca 49MHz do cca 600 MHz v 3 pasmach a niektore by ste potrebovali zvýšit o 1MHz a iné o 7MHz. Skúsil by som zdvihnut napatie varikapov z 33 na cca 35V a zmerat o čo sa zvýšila frekv oscilatora a mate tam svoju "oblúbenú" stanicu .Ak by to bolo malo tak si rozmietačom nastavte rozsah ,a roztiahnutim cievok urobite súbeh. V 8O rokoch by vám takuto ojedinelu službu pračovnička na páse urobila za hubičku,dnes ten rozmietač nik nema a tie ženy sú babičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.