Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, jestli může jít o vyhozené pojistky. Spadla mi v ložnici stolní lampa a současně přestala fungovat zásuvka, ve které byla a také zásuvka ve stejné zdi o pár metrů dál (elektrický budík). Druhý den jsem zjistila, že v dalším pokoji ve stejné zdi také nefungují dvě zásuvky a jedna na chodbě, ale tu málo používám, tak nevím, kdy fungovala naposled. Na jističi jsou všechny páčky nahoře, mám je procvakat? Díky za radu.
zkuste pohledem najít ten obdélníček, o kterém píše raadek, někdy se používá také hmat, když je jističů hodně, stačí prstem přejet po těch obdélníčcích pod páčkami...ovšem nemusí to být vždy spolehlivé...
spadlou lampu v ložnici odpojte ze zásuvky, mohl by v ní být i nadále zkrat... potom pokud najdete ten vyskočený obdélníček, stačí páčku jističe dát do dolní polohy a opět zdvihnout do horní polohy...vyzkoušet zásuvky...
v praxi se stává, teda občas, abych Vás nestrašil, že po větším zkratu ta páčka nejde posunout dolů - nahoru, elektrikáři na to používají větší sílu, nebo poklepání po tělesu jističe, ovšem nejlepší je výměna za jiný...
tyto staré typy se dají sehnat většinou už jen na bleších trzích nebo u elektrikářů a kutilů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.