Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat mám auto a všude píšou že maximální kapacita baterie má být 3600mAh ale já bych si tam chtěl dát 5000mAh lipol bude to nějak vadit (píšou že je to jenom na nimh/nicd asi k vůli tomu že tam není vypínač na lipolky kvůli vybití) Já si tam dám pípák o to mi nejde jenom jestli tam můžu dat lipol a tu kapacitu? dík mám toto himoto.cz/...
Než jsem klikl na odkaz, tak jsem zapřemýšlel, co to je za auto s takovou kapacitou aku... Vyšší kapacita nevadí, déle vydrží jet, horší s typem nabíječky...
Já teda zatím ještě používám nimh 2000/3600mAh ale už mám přs hobbiking objednanou nabíječku co umí i lipol časem si chci i koupit tu lipolku no
Ten popis je takový telešopingový - hlavně mě zaujal popis reglu - 30A a špičkově 300A - otázka za 100bodů ale zní, jak dlouhá ta špička může být. Protože 300A nemá šanci normální regl vydýchat. Takže mi z toho vychází, že bugina je klasická čína s plechovkovým motorkem (BLDC nabízí až jako tuning) a tudíž vřele doporučují tužkovky, které nemůžou dát takový proud, jako klasický modelářský LiPol pack, ten je díky vyšší kapacitě proudově tvrdší a navíc tyto packy dokáží dát slušné násobky C - např tento autařský pack
má 25C, tedy dokáže dát 132A, to je prostě na plechovkový motorek šílený proud, pokud tedy neshoří čirou náhodou regl, tak zcela jistě vykápne komutátor motoru. Ano, bylo by řešením jezdit ,,katolicky´´, ale upřímně řečeno, když si někdo pořídí tuhle buginu, tak tomu chce taky občas pořádně ,,šlápnout na krk´´, tedy plný plyn. A to je právě to, před čím varují, zřejmě už někdo ze zákazníků reklamoval sesmahlou elektroniku.
Takže - v této konfiguraci asi nezbývá, než používat doporučené. Pokud chcete použít LiPol pack, bude to chtít určitě jiný regl a jiný motor, určitě BLDC (neboli slangově stříďák)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.