Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maximální kapacita baterie

Od: blesk1996 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se zeptat mám auto a všude píšou že maximální kapacita baterie má být 3600mAh ale já bych si tam chtěl dát 5000mAh lipol bude to nějak vadit (píšou že je to jenom na nimh/nicd asi k vůli tomu že tam není vypínač na lipolky kvůli vybití) Já si tam dám pípák o to mi nejde jenom jestli tam můžu dat lipol a tu kapacitu? dík mám toto himoto.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Než jsem klikl na odkaz, tak jsem zapřemýšlel, co to je za auto s takovou kapacitou aku... Vyšší kapacita nevadí, déle vydrží jet, horší s typem nabíječky...

blesk1996
hodnocení

Já teda zatím ještě používám nimh 2000/3600mAh ale už mám přs hobbiking objednanou nabíječku co umí i lipol časem si chci i koupit tu lipolku no :)

Ten popis je takový telešopingový - hlavně mě zaujal popis reglu - 30A a špičkově 300A - otázka za 100bodů ale zní, jak dlouhá ta špička může být. Protože 300A nemá šanci normální regl vydýchat. Takže mi z toho vychází, že bugina je klasická čína s plechovkovým motorkem (BLDC nabízí až jako tuning) a tudíž vřele doporučují tužkovky, které nemůžou dát takový proud, jako klasický modelářský LiPol pack, ten je díky vyšší kapacitě proudově tvrdší a navíc tyto packy dokáží dát slušné násobky C - např tento autařský pack

rcm-pelikan.cz/...

má 25C, tedy dokáže dát 132A, to je prostě na plechovkový motorek šílený proud, pokud tedy neshoří čirou náhodou regl, tak zcela jistě vykápne komutátor motoru. Ano, bylo by řešením jezdit ,,katolicky´´, ale upřímně řečeno, když si někdo pořídí tuhle buginu, tak tomu chce taky občas pořádně ,,šlápnout na krk´´, tedy plný plyn. A to je právě to, před čím varují, zřejmě už někdo ze zákazníků reklamoval sesmahlou elektroniku.

Takže - v této konfiguraci asi nezbývá, než používat doporučené. Pokud chcete použít LiPol pack, bude to chtít určitě jiný regl a jiný motor, určitě BLDC (neboli slangově stříďák)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]