Nejste přihlášen/a.
Dobrý den uvažuji o nějakém satelitním kompletu jelikož jsem dosud nic takového neměl a nezajímal se o to potřeboval bych poradit co jsem slyšel tak by to už mělo zvládnout HD ale co víc to musí umět nebo na co si dát ještě pozor nevím... Chtěl bych do toho dát max 4000,- Dá se za tuto cenu koupit něco slušného?
Dobrý den , ještě musíte připočítat kartu Skylink nebo CS.Link řekl bych že je lepší
Satelitní komplet/... jen ukázka
Měl jsem obdobný problém. Sháněl jsem,ptal jsem se a byl pořád na začátku. U nás v obci je malinkatá firmička, která se zabívá tématikou ohledně internetu i satelitního příjmu. Někdo řekne,proč vše hnat přes firmu,ale. Přišel jsem se poradit i za nimi,kde mě samozřejmě poradily a vyvrátily některé díly, většinou ty které jsem měl vyhlídlé a prodávají malé i velké markety za pár šupů. Nesestavily mě co chtěly oni, jen jsme si sedly a sestavily komplet dle mých požadavků technických i cenových. Myslel jsem na částku cca 5000 kč, nakonec jsem svolil částce 7000 kč to vše za díly,cenově lehce zjistitelných na internetu.A co přijímač?Je jich taková spousta,cenově od 1000kč,nebo dražší s možností nahrávání na interní nebo externí disc,karta skylink atd. Nakonec jsem si vše nechal i namontovat za 800 kč včetně rozvodu koax kabelu, vyhledání signálu a upevnění paraboly na konzolu atd. Aby toho nebylo málo, vše co se se satelitem stane a vše co se přes internet nakupovalo ,jde přes onu firmičku a tomu se říká záruka. Pokud si moc nevíte rady, aspoň nákup a konzultaci těchto k sobě vhodných a pro vás přijatelných dílů bych řešil s nějakou tou firmičkou. Také podle vašich požadavků bych cenu netlačil ke dnu,určitě se to vyplatí.
doplněno 31.07.11 17:43:Co se týče těch přijímačů, s těch pro mě schopných jsou Technisat, Topfield ,potm i dražších Vantage nebo Dreambox
a co si myslíte o tomhle satelitni-komplety-shop.c/... já zase tolik TV nesleduji nemám na to čas takže od toho nečekám žádné zázraky jen chci aby tam šli ty základní programy v budoucnu nehodlám si žádný programy dokupovat...
Podívejte se na www.eltasat.cz,Fergussony mají problémy s kartou Sky link Ice,a na eltasatu jsou levnější.
V tomto kompletu je karta CS link četl jsem nějaké recenze na heureka.cz na tento set a většina uživatelu je spokojena tak ho nejspíš objednám a uvidím
Tak si kupte satelitní komplet u LIDLA nebo v BAUMAXU v akci i s kartou CS Link. A vyberte přijímač s možností nahrávat přes USB. Na firmičky, jak radí někdo výše, se vykašlete, akorát vás stáhnou )
Parabolu namontujete hladce podle návodu a nedávejte jí nikam vysoko, jen musí být volný výhled na družici. Přijímač také zapojíte dle návodu a naladíte. Dobré rady jsou na www. digitelevize.cz. Pokud jste trochu zechnicky založen, tak to zvládnete sám. Já jsem to na chalupě také zvládnul a přijímám ASTRU 3 a ASTRU 1 bez problémů.
Lojzo,přečti si můj komentář ještě jednou. Radím pouze,aby si nekupoval sat. komplet v Lidlu vyráběných za facku právě pro tyto řetězce. Jen radím, aby si ho s někým sám vybral poskládal a zaplatil na internetu. V případě že si namontuje sám, nevím kdo by ho měl stáhnout. Když si budeš skládat počítač, chodíš se ptát do Lídlu?
Ještě připojím stránky, podle kterých zjistíte, jakým směrem musíte mít volný výhled pro instalaci paraboly. Nejdříve vyberte město a poté družici, kterou chcete přijímat. Poté na mapě vyberte místo umístění paraboly. Linka poté ukáže přístup signálu.
dishpointer.com/...
dishpointer je výborná záležitost, podle toho jsem nastavil parabolu rychle a dobře. je to lepší, než když na vás řve manželka z okna "dobrý,ale není tam nic vidět"
a jak poznam třeba jakou družici budu přijimát když u toho produktu co jsem sem daval ten odkaz to není napsane?
Budete přijímat Astru na pozici 23.5 stupně E. To znamená parabolu musíte nasměrovat na jih. Kolem 170 stupňů. Jih je 180. Kakže něco málo před jih. Nesmite zapomenout nastavit elevaci na parabole - 32 stupňů. Podmínkou je mít ráhno na kterém bude parabola přesně kolmo k zemi.
Tak s kolmostí si starosti dělat nemusíte. Pokud nebudete používat natáčecí zařízení pro vice družic, na kolmosti tolik nezáleží. Kolmost je nutná.pokud použijete motor k natáčení pro více družic ve velkém rozsahu východ - západ či obráceně.
Ale najde. Pochopitelně, pokud nebude mít držák šikmo do nebe volající. Pokud to netrefí od oka, tak si snad vezme kousek provázku se zátěží. Jinak hodně zdaru při montáži. Není to takový problém.
Tak teda věřte, že když klade otázku viz z 19.34 hod., tak to problém bude. Taky záleží jaký přijímač koupí, jaké bude mít tovární nastavení. Ví, na kterou stanici na nastavovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.