Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem vytáhl můj mobil Nokia C6 z kapse a nestačil jsem se divit...
Prasklý displej, který se jen mírně rozsvicuje a hasne, ale nic jiného nezobrazí...Nejhorší je, že jsem si jistý, že mi nijak nespadl ani jsem s ním o nic nepraštil, protože jsem si ho dal po SMS do kapse, pak jsem jel jen na poštu, přijel domů a tohle...
Zajímá mě hlavně, jeslti myslíte, že to vyreklamuju, nebo Nokie mi pošle zprávu s tím, že jsem s mobilem přaštil na zem a nemám nárok na žádnou záruku Jak jim to dokázat, mrkněte se sami, že je to prasklé tak nějak divně, jakoby zevnitř a od kraje...
A kdyby byl prasklý nárazem, nezobrazoval by normálně akorát s tou prasklinou? Nevím, mě se tohle něikdy nestalo...Děkuji za rady, foto v příloze...
Prasklina při vyplém displayi nemůže být vidět, protože přes sklo displaye je nalepená plastová polarizační fólie z barevným RGB filtrem. Pokud by display prasknul vnějším tlakem, musely být nějaké stopy na krytu mobilu. Spíš je možné, že byl display při výrobě špatně usazen a tím mechanicky namáhán, pak stačí hodně málo a praskne. Já bych to reklamoval.
Ano
Souhlasím s Bmbx a jeho teorií o chybném usazení displaye. Mlo by to jít vyreklamovat, pokud máte Nokiácký záručák, obraťte se na jakýkoli autorizovaný servis od Nokči, po republice jich je dost. Odkud jste?
doplněno 28.07.11 21:40:*mělo
Ano
Tak to zkuste, předem se obrňte trpělivostí a neústupností, budou se Vám možná snažit vnutit, že jste mobil upustila, rozsedla, poškodila sama. Připravte si verzi o tom, jak jste ho schovala jako vždy do pouzdra, a jednou jste ho vyndala a byl už prasklý. I když je to pravda, připravte se raději na to, že Vám budou kvůli zrušení záruky vnucovat jiné varianty, ale buďte naprosto neústupná! Pokud trošku ustoupíte, oni zaznamenají ztrátu záruky z důvodu mechanického poškození do datanáze Nokie a pak už budete za opravy pouze platit!
Berte, prosím, mé doporučení vážně, chvíli jsem v servisu pracoval...
doplněno 28.07.11 22:29:*databáze
Já nejsem žena! A za rady děkuji, mám to každopádně připravené, že prodavačům řeknu, že od hodnocení poruchy tady nejsou oni, ale lidi od Nokie...
Díky
Ano
Za ženský rod se omlouvám, nevím proč jsem Vám podvědomě změnil pohlaví...
Jinak při reklamaci držím palce!
a nemáte v tom mobilu třeba jenmom nějaký virus který na displeji zobrazuje jenom tu prasklinu a nic jiného. Tím myslí že vůbec nemusíte mít prasklý displej třeba tam máte takový virus co vám ukazuje obrázek imitující prasklinu
Zajímavý názor, kterým jste mi dal brouka do hlavy, protože, tu prasklinu byste musel vidět, nevylučuji, ale jak ten mobil dám do původního stavu, když se do něj nedostanu? Díval jsem se a zformátovat jako karta v PC nejde...
Je fakt, že některé mobily tohle mají jako legraci v sobě zabudováno, kolegovy se to stalo a vypadá to tak věrohodně, že se okamžitě z toho orosil. Jenže to je taková srandovní aplikace, která se zase vrátí do původního stavu.
doplněno 30.07.11 14:07:Ono se to dá zjistit jednoduše - podívat se lupou a buď je to obraz tvořený barevnými pixely, nebo jsou to čáry probíhající bez ohledu na to kde se modrý červený a zelený subpixel nachází - pak je to opravdu prasklina.
Připravte se na velký boj! Mechanické závady nejsou předmětem záruky. Manželce se stalo, že jí praskl kryt v místě závěsu víka u typu "V". Jaké bylo její překvapení, když pracovník servisu, který mobil otevřel, jí sdělil, že záruka na přístroj celá padá, porotože je zčervenalá nějaká tečka, což signalizuje, že přístroj byl ve vlhku! Při tom softwarově telefon fungoval bezvadně, pouze praskl ten závěs víka. Teď už jen schází, aby všichni výrobci domácích spotřebičů popřípadě i bot začali dávat do výrobků signalizační tečky) A máme po ručních opravách!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.