Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit foto

Od: petula00* odpovědí: 6 změna:

Hezký den.Můžete doporučit program(free) ve kterém by bylo možno v černobílé fotce upravené z barevné následně udělat úpravu,kde by se zachovala část barevná?(např.nějaký předmět,část osoby atd)V ZPS 11 který používám jsem to nenašel.(možná to tam je).Dále mám Xn View a Fast Stone Image Viewer.Tam jsem to taky nenašel.

Dále by jsem chtěl nějaký program kde by se dali dělat úpravy (např.výměna obličeje na fotu za jiný. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, tak pokud bych měla čb fotku a neměla k ní barevný originál, tak to mě nenapadá, v jakém programu to zvládnout (nebo jinak - machři by to nejspíš zvládli v Photoshopu nebo GIMPu, předpokládám... já machr nejsem a vy taky ne, když se ptáte). Pokud bych ale měla barevnou fotku, tak je to jednoduchý problém, ke kterému stačí program, který umí pracovat s vrstvami (tedy zadarmo třeba ten GIMP) - dospod barevná fotka, nad ní upravená ČB fotka a co chci mít barevné, to v ČB vrstvě odgumovat (nebo vystřihnout, prostě odstranit), aby byla vidět spodní vrstva. Na stejném prinicpu se dá udělat i výměna obličeje, dvě vrstvy fotek nad sebe a z horní bych nechala jenom ten obličej, kterým bych zakryla obličej na spodní vrstvě. Plus tedy samozřejmě podle konrétní fotografie to asi bude chtít drobné (leč většinou piplavé) úpravy, aby výměna nebyla vyloženě okatá.

ZPS dřív s vrstvami pracovat neuměl, ale nejnovější verze neznám, já mám na počítači stále ještě 7... vím, že novější verze šly dost dopředu, ale podrobně jsem je nezkoumala. Ty další dva programy neznám.

solenza*
hodnocení

0x

Na úpravu fotek používám program 602 Photo. V tomto programu se dají se jednoduše ořezávat fotky, barevně upravovat a další funkce.
ulozto.cz/...

doplněno 28.07.11 16:41:

Vybraná oblast.

Jak upravit foto

No, úpravu takhle nahrubo umí i můj Zoner 7, takže tazatelova 11 to bude určitě taky umět... ale ani jsem to nezmiňovala, ptž mi to přijde jako úprava hodně nahrubo a použitelná jenom v omezené míře *nevi*

Na barevné foto se udělá výběr oblasti, která má zůstat barevná (já na fotce obyčejným obdélníkovým výběrem, dají se i jiné tvary pomocí lasa nebo polygonového lasa), pak se zmáčkne tlačíko "Invertovat" (u mne v horní liště, funkční je jenom při výběru, jinak ho tam sice mám, ale utlumené, nefunkční) - tím se výběr přehodí na zbytek fotky a původně vybraná část už vybraná nebude, a pak stačí udělat ČB úpravu (odstíny šedi nebo stará fotografie) - stále musí výběr zůstat viditelný (tedy musí být kolem vybrané oblasti vidět taková ta přerušovaná čára, co výběr označuje). Potom se upraví jenom to, co je ve výběru a ostatní zůstane neupravené.

Jak upravit foto #2

lindaf*
hodnocení

0x

ahoj existuje online uprava fotek kde jde zachovat cast barevnou je to na www.picnik.com jde tam spousta dalsich veci je to celkem rehledne akorat jen neco je tam free mrkni tam jsou tak docela pekne efekty ;) :)

hodnocení

0x

Na drtivou většinu úprav fotek co dělám mě bohatě stačí Zoner Photo Studio. Když chceš na fotce nechat část barevnou a část černobílou, musíš jednu část, třeba tu barevnou vybrat, třeba kouzelnou hůlkou nebo polygonovým lasem, lze použít i jiné nástroje. Až si vybereš potřebnou část obrázku tak veškeré úpravy se budou provádět pouze v tom výběru.

Při troše pečlivosti by se dala jistě i v tom ZPS udělat výměna obličeje, ale osobně jsem to nikdy nedělal. Vložit obrázek do obrázku ZPS umí, takže pak by asi záleželo na konkrétních okolnostech jak by to dopadlo.

Nejlíp se vyměňuje kus fotky ve Photoshopu, ale...

Gimp to taky umí, ale nějak mě nesedlo jeho ovládání.

Pravda, na GIMP si člověk musí zvyknout, pokud obvykle pracuje v programech pro Windows *smich* Pro mne jako laika je rozhodně lehčí pracovat v Photoshopu, ale upřímně - ta cena je darda :( a GIMP je zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]