Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
svůj dotykový mobilní telefon jsem reklamovala poprvé s tím, že se zasekává (např. při ukončení hovoru můj telefon nereagoval, hovor tedy musel ukončit vždy ten druhý).
Podruhé jsem jej reklamovala se stejným problémem plus problémy dalšími, jako je nespolupráce s paměťovou kartou, příchozí SMS pouze poloviční (někdy přišel jenom začátek, někdy konec, někdy se zprávy prolínaly se zprávami jinými) a s několikahodinovými zpožděními. USB kabel byl naprosto k ničemu, nenabíjel telefon ani nijak nereagoval. Na druhou reklamaci mi bylo řečeno, že je chyba na straně mé z důvodu určitě staré karty SIM. Tu jsem si tedy pořídila novou.
Avšak problémy v podobě zasekávání telefonu začaly nanovo, mobilní telefon jsem tedy reklamovala potřetí. Znovu mi byl nahrán nový software do telefonu a vyměněn nový kabel USB. Problémy jsou však stále stejné a protože jsem se dočetla, že z právního hlediska mám již při třetí stejné reklamaci nárok na vrácení peněz stejně tak jako již při první reklamaci, kde je uvedeno více chybných funkcí najednou, počtvrté jsem za mobilní telefon žádala již vrácení peněz. Reklamace mi však nebyla uznána (z jakého důvodu nevím).
Proto bych chtěla požádat znalce, kteří se v problémech na téma reklamace dobře orientují, o radu, zda je možné žádat vrácení peněz zpětně vzhledem k zjištěným faktům, že jsem na vrácení peněz měla nárok již při první reklamaci.
Děkuji za veškeré rady či poznatky a přeji příjemné letní dny.
Proti rozhodnutí o nepřijetí do reklamačního řízení se můžete odvolat. Příp. se hodí vyjádření nezávislého experta, ale to stojí peníze a v případě možného soudního řízení byste pak platila i soudní výlohy.
Doporučoval bych se však proti rozhodnutí o nepřijetí do reklamačního řízení odvolat. Pokud se stejné závady objeví i po 3. reklamaci, je jedno, jestli vám do to reklamace vezmou či nikoliv, vzali vám to poprvé i podruhé i potřetí, takže závada nebyla opravena a tutíž máte na vrácení peněz nárok.
Držím palce (případně se můžete vždy obrátit na telku a pořad typu "černé ovce", jestli vám to za tu publicitu stojí, tedy)
buss: Díky za doplnění!
L. Není zač
Postupujte v souladu s Obč. zákoníkem, prodej zboží v obchodě. Další je i v zákonu o ochraně spotřebitele.
To klusik - ke komu se odvolá u soukromníka? ObčZ to nezná. To se dalo praktikovat kdysik, když to odmítla prodejna tak se psalo na vyšší orgán, za komuny.
Dnes si je možno stěžovat na ČOI, podnět spotřebitelské organizaci, medializovat, k soudu. Má právo...
Dobry den,
tak jsem se chtela odvolat a hajila jsem se obcanskym zakonikem i vsim, co mi zde bylo receno, ovsem v prodejne mi rekli, ze klidne mohu vsechno udelat, bohuzel na svoje naklady.
Tohle mi prijde jako nespravny pristup, bohuzel s tim nemohu nic delat. Naklady by byly jiste vyssi nez kupni cena notebooku.
Dekuji za rady.
Samozřejmě, že náklady na znalce hradíte vy. V případě však, že by vás oni zažalovali a musela jste dělat znalecký posudek, byli by po prohraném soudu oni povinni to zaplatit, ne? Teď se spíš ptám někoho, kdo se v tom vyzná - prostě co všechno musí kdo platit...
To ano, ale proc by meli oni zalovat me?
Dost me mrzi tento zpusob jednani se zakazniky, kdyz se vsude pise, jak mame pravo pri reklamaci zbozi na vraceni penez a prodejce to pak zakamufluje tim, ze reklamaci najednou neuznava a jestli s tim chceme neco udelat, pak na svoje naklady. To je opravdu ubohe a jedine, co s tim tak muzu delat je, vice uz v tomto obchodu nenakupovat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.