Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šicí stroj na elektriku - jaký?

Od: pt® odpovědí: 14 změna:

Mám starý šlapací šicí stroj "Minerva", na kterém jsem do včera šila. Ale asi prokluzuje řemen a kolo se nechce točit a tak se šít nedá. Rozhodla jsem se pro šicí stroj na elektriku a byl mi doporučen český výrobek, který ma kovové součástky a je na něj 5 le tzáruka, jmenuje se "Veronica 200". Dělá spoustu věcí, které snad ani nevyužiji. Ale než jej koupím, prosím o radu, jaké s ním máte zkušenosti. Pokud mi doporučíte jiný typ, tak jaký a proč. Moc děkuji. - stařenka

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

Zdravím stařenko. Před nedávnem jsem kupoval šicí stroj dceři. Tak samo jako Vy jsem sondoval který, jaký atd. Vysledkem je poznání, že vše je na jedno brďo. Všechny týto mašiny se vyrábějí v Čině , Thájsku atd. Nejvíce kladných doporučení jsem dostal na značku Lucznik a tak jsem koupil - Lucznik Basia. Prozatím OK a hyn sa hukáže. Stálé zdraví přeje Stafan.

majdalena*
hodnocení

1x

Dobrý večer.Vnuk jakmile je něco co bych mohla vědět,nebo co máme,tak mne sem nažene.Tak já jsem dostala k vánocům stroj SilverCrest.Je pěkně tichý a progranů je tam také moc,že je také všechny snad ani nevyužiji.Dokonce jsem tam k tomu i dostala kruh na vyšívání.Ale kolik stál , nevím.Ale on než něco koupil, tak oběhal několik prodejen.Ale 5let je také záruka ,to vím.Je lehoučký a pěkně skladný.Kovové součástky má také.Tak nevím,jestli o moji radu budete stát,tak se omlouvám.Majdalena

stoffi*
hodnocení

0x

Moje sestra šije timhle raj-siti.cz/... a říkala, že je to nejlepší stroj, jaký měla. Ovšem vona furt kecá už od dětství, tak to berte jenom jako další možnost *smich*

des*

Máme tentýž stroj,je za pár ká,určitě by se vám odvděčil dobrou prací,chválím. elektro.aukro.cz/...

raadek*
Asi před pěti lety jsem při nákupu v Normě hodil do košíku i bezejmenný šicí stroj za 1700,-kč. Je až zbytečně celokovový, tudíž těžký vyrobený někde v Indii. Je to nějaká kopie Singra a naprosto spolehlivá. Koukal jsem na výrobce Veronicy a zjistil, že jim je značka Professor, která dováží z Číny velmi rozmanité produkty pro domácnost. Ta Veronica se mi zdá moc drahá. Být vámi, koupil bych základní model nějaké dobré značky např. Jenome, Toyota, Brother, Singer atd. U nás v rodině mají Singer a Brother spoustu let bez závad. Koukněte na recenze na Heuréce. Hodně štestí při výběru. R.
doplněno 22.07.11 16:20: Janome.
pt®
hodnocení

Radku, ta Veronica 200 je nyní v ob. domě "EVA" za 3999,-Kč a je na ni 5 let záruka. Co myslíte? - stařenka

raadek*
Co se týče záruky. Měl jsem nářadí se čtyřletou zárukou. Po pár hodinách provozu za půl roku shořel motor. Záruka neuznána. Důvod - běžné opotřebení spotřebiče. A co Singer SMC 8280 za 2069,-kč? To už si musíte rozhodnout sama, ale já bych si tu Veronicu nekoupil. R.

hodnocení

0x

Stařenko a co se takhle zeptat opraváře šicích strojů? :) Takhle kdysi moc dávno, jsem kupovala pračku. A doporučená Philco mi sloužila téměř 30let bez jediné závady, kromě prodřeného kolínka k čerpadlu. ;) Servismeni vědí.

pt®
hodnocení

Tak už jsem tady, chtěla bych všem poděkovat za rady a za odkazy.

"stafi", "stafan" a "radek", budu se rozmýšlet nad vámi navrhovanými a mým typem.

"des", ten typ je už asi starší.

"majdalena", určitě děkuji za osobní zkušenost s šic. strojem, zřejmě není běžně na trhu. Ale jeho tichý chod je rozhodně plus.

"babkazov", u nás neznám, asi ani v blízkosti opraváře, ani mechanika nemáme. Ale raději se ještě poptám. Díky za nápad.

*slunce*- stařenka

raadek*
SilverCrest prodává v pravidelných akcích obchodní řetězec Lidl. Je to skoro nebo dokonce ten samý produkt co mám z Normy. S cenou do dvou tisíc výbavou překonává stroje nad pět tisíc. R.
pt®
hodnocení

Radku, aha, to jsem nevěděla. - stařenka

des*

Ano,je starší,ale na rozdíl od nás ,nás přežije.;)

pt®
hodnocení

"des", to nás určitě přežije, ale už zřejmě není na trhu. - stařenka

des*

Nemyslel jsem na trhu,to je nedorozumění,myslel jsem koupit ho jako použitý,od těch dobrých lidí z odkazu,prodávají těch strojů tam vícero,jen si vybrat,odskoušet a za pár peněz koupit.Ty nové jsou opravdu drahé a nedůvěryhodné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]