Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jak mám udělat aby mi šel zvuk z reproduktorů i ze sluchátek zároveň. Potřeboval bych to tak na televizi (Samsung) nebo PC. Díky
Jednoduché a levné, žádné home made ůpravy.. hledejte pod pojmem jack 3,5 rozdvojka, najdete ... omlouvám se nechci dělat reklamu ..první nalezený odkaz link4you.cz/...
Pokud je třeba na NB jeden výstupní jack a zastrčením sluchátek se odpojí vnitřní reproduktory, tak je rozdvojka na nic...
Jestli to vypnutí repro zajišťují kontakty v konektorech pro připojení sluchátek, tak je snadná cesta: propojit oba póly rozpojovacích kontaktů ve sluchátkovém konektoru trvale (připájet propojku na vývody konektoru). Sluchátka jsou minimální zatížení, takže zesilovač ani nepozná, že má dvě zátěže. K uvedené úpravě je ale nutné přístroj rozebrat.
Zapojení sluchátek na výstup zesilovače není jen paralelní odbočka s vypínacím kontaktem.Je tam odporový dělič,který upravuje impedanci pro sluchátkový výstup.Pokud se nechá hrát jak reproduktor i sluchátka,změní se i celková impedance a pravděpodobně i zkreslení signálu.
JABRAKA
A jéje - jabraka a jeho impedance / zkreslení .
Pokud bývá napojen sluchátkový výstup přímo na koncový stupeň tak se tak většinou děje jenom přes odpor a né odporový dělič a není to z důvodu přizpusobení impeadance, ale ochrana sluchátek a sluchu. Ještě jsem opravdu neviděl aby nesoulad mezi impadancemi výstupu a sluchátek způsobil ZKRESLENÍ, vždy se jedná jen o nevyužití výkonu a u sluchátek je to žádoucí, těžko budeme chtít aby nám ze sluchátek lezlo třeba 20W
Děkuji všem, koupím tedy tu rozdvojku, sice to v televizi fungovat nebude (musel bych přenášet externí repráky) ale aspoň na tom PC mi to stačí.
Dřív měly pořádné televize dvě přípojky na sluchátka, jedna odpojovala repráky a druhá ne. Kdo chtěl poslouchat s televizí potichu píchnul si sluchátka do první, kdo měl problém ze sluchem, píchnul se do druhé. Jednoduché, nenáročné, nenákladné - dnes se na všechno kašle .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.