Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Již dvakrát jsem objednával u autorizovaného servisu nové uhlíky na pračku Indesit WIL 105 (EX)(TE)/Y a pokaždé mi objednali špatný kus i přesto, že údajně objednávali podle čísel na záručním listě.
Proto jsem se rozhodl, že si objednám uhlíky sám, ale nejsem si zcela jistý jaké.
Na českých stránkách jsem našel spoustu odkazů na tyto uhlíky, ale nikde nebylo číslo výrobku, podle kterého bych mohl identifikovat ty správné.
Na Britském webu jsem objevil uhlíky pod číslem Part No. C00273898. Ale jediný podobný název pračky byl uveden WIL103UK.
Plastové pouzdro uhlíků je podle fotografie totožné i číslo na pouzdře je shodné. Tudíž by to měly být stejné uhlíky...asi. Jen nevím, jestli jsou i u nás stejná čísla výrobků jako v UK a jestli budou uhlíky sedět.
Pak by bylo jednoduché zadat servisu konkrétní číslo a jen čekat na správný díl.
Moc děkuji za radu
Hans (Liberec)
doplněno 27.07.11 00:04:Dobrý den.
Děkuji všem za přínosné odpovědi.
Po dalších urgencích v servisu konečně servisní technik dle dokumentací pochopil, že na můj typ pračky je několik rudhů uhlíků (dle motoru). Nakonec si všiml, že musí umět anglicky a objednávat nejen podle čísel pračky, ale i podle štítku motoru a objednal konečně ty správně.
No nezabil by ho někdo
Každopádně ještě jednou moc děkuji všem za snahu.
Hans S.
a kdyby přijel servisák a opravil to sám?, přiveze si uhlíky a ať si je tam naškolí sám a když si přiveze špatný, tak má peška a přijede znovu. nebo odvést do servisu, nevyšlo by to nakonec stejně draho a bez tzv. sraní s tím?
A co takle to vzit do nákeho obchodu kde prodavají uhliky a oni vam tam poradí. My jsme je taky měnily na pračce zanussi a vzal jsem to pozdro a řekl jsem jaky je to tip pračky a on mě dal do toho pozdra dva nové uhliky doma jsem je vlozil do pozdra pak do motoru a pračka asi dvě praní pískala než uhlíky srovnaly jak mají.
Dobrý den.
Byl jsem přímo u autorizovaného servisu. Kde mi objednali uhlíky přímo na můj typ pračky podle štítku na záručním listě. Bohužel se ani jednou netrefili a to mají katalogy s obrázky. Dvakrát mi objědnali uhlíky na novější typ pračky..asi si sedí na vedení.
Hans
My jsme byli nortmálně v obchdě kde ty uhlíky prodávaj daly mě dva v pytlíku a ty jsem dal do tech pouzdýrek dal na motor a zapl hodilo to jiskru a jelo. Takže bych to skusil jenom ten samotný uhlík a máte to aji levněji.
Uhlíky na tento typ pračky prodávají přímo s plastovým pouzdrem. Uvnitř něj je kovové pouzdro ve kterém je napevno uhlík s pružinou. Většinou není na skladech servisů a proto se objednává. Ale děkuji za radu.
doplněno 21.07.11 21:46:Tyto originál uhlíky stojí 500-700 kč pár a nevyplatí se kupovat repliky. Levné repliky sice můžou fungovat, ale mohou též poškodit motor při jejich ulomení. Na uhlících se nevyplácí šetřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.