Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrazení zářivky jiným typem osvětlení

Od: alastorm odpovědí: 2 změna:

Nikde se mi nepodařilo najít odpověď, tak se předem omlouvám, pokud tu již něco podobného je, nicméně mám tuto otázku:

Máme doma stará zářivková světla - něco podobného jako na fotce zde - www.sbazar.cz/img/...

Mě by zajímalo, zda se dá tento typ osvětlení nahradit běžnou stropní lampou - něco na způsob jako na fotce zde - i.mimibazar.cz/s//...

Pokud to jde - jak moc je to náročné - je nutné měnit dráty, nebo stačí jedno světlo sundat a přidělat druhé a zapojit? Rozhodně bych to nechal dělat elektrikáře, jen bych rád věděl zda to tedy jde a jak je to náročné.

Za odpovědi děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

Nic netřeba měnit, stačí odpojit zářivku a osadit lustrem, pro elektrikáře práce na pět minut i s cigaretou. Jediné, co se musí vyřešit, je háček na lustr.

olaf71*
hodnocení

0x

jak je tu už psáno, odpojit a sundat zářivkové světlo, navrtat lustrhák do hmoždinky kousek od vývodu kabelu tak aby se neprovrtal, možná že bude použitelná i díra po zářivce,lustr pověsit, připojit, zbytek děr zasádrovat a je hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]