Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodlužovací kabel se zásuvkami nestačí

Od: lukasb* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
Prože mám u svého ntb jen zásuvku koupil jsem si standartní Prodlužovací kabel s 5 zásuvkami. Ale postupně jsem zaplnil všech 5 zásuvek a potřeboval bych další. Je možné do toho prodlužovacího kabelu dát další prodlužovací kabel?
Nemůže dojít ke zkratu? přetížení?
Typ:
http://www.alza.cz/kabel-prodluzovaci-bily-white-2-m-230v-5-zasuvky-d144843.htm

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stoffi*
hodnocení

2x

pokud nepřekročíte maximální zátěž prodlužováku, můžete si jich dát za sebe klidně dvacet *palec*

lukasb*
hodnocení

a jak zjistím maximální zátěž prodlužováku?
děkuji

stoffi*

píše se na

Napětí: 230 V
Proud: 10 A

tudíž maximální zátěž je někde pod 2300W. S notebookem a serepetičkama to vůbec neřešte.

cepagis*
hodnocení

2x

Podle předpisů by se neměl nastavovat prodlužovací přívod dalším prodlužovacím přívodem, i když technicky to možné samozřejmě je. Elegantní řešení je koupit "psa", který má třeba desetizásuvku. S tím příkonem - posčítáte příkony vše spotřebičů zapojených na prodlužovácch a ta hodnota nesmí být větší než ta, která je uvedena na prodlužovačce. Ale jestli na to neprovozujete topidla, bojler atd, ale jen NTB, repráčky, router, lampičku a nabíječky, tak je to v pohodě.

zkrat*
hodnocení

0x

Možné to je. Zkrat by nastal jen v případě, že by nový prodlužovák byl vadný. Přetížení ti pouhým připojením dalšího prodlužovánku nehrozí, to záleží na příkonu připojovaných spotřebičů, ne na množství použitých prodlužováků. Jen se ti v tom klubku hadů bude navíc plést i přívodní kabel dalšího prodlužováku. Možná by byl lepší prodlužovák s větším počtem zásuvek - a jestli tam máš zapojené nějaké ploché dvoukolíkové vidlice, pak na ně použij adaptér.

petula00*

MOžné je samozřejmě ty zásuvky zmnožit po respektování všech rad zde uvedených.Ovšem je otázka kde byl a event.další prodlužováky zakoupeny.Použil by jsem pouze zásuvky zakoupené ve kvalitním elektroobchoidě.Žasli by jste co je možné zakoupit např v různých shopech atd.Nehledě k tomu,že každý další spoj je potenciální zdroj přechod.odporu a rušení.A docela by mi vadilo mít vše napojeno na jeden zásuvk.obvod.Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]