Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem si autorádio Sony CDX - GT33U s druhé ruky se zárukou ještě rok ( viz odkaz alza.cz/... ). Ale nedostal jsem k tomu návod k použití, tak že tím pádem by jsme se chtěl zeptat nemáte te ho náhodou někdo? A ještě něco, nevíte někdo jak se ukládaji stanice na pořád? Když najdu stanici uložím ji tím že držím číslo dlooouze., ale když vypnu motor a pak jak příjdu nastartuju tak není nic uloženo.
Děkuji
Každé autorádio s pamětí na vysílací stanice má dva plusové přívody. Jeden na napájení paměti připojený trvale na plus baterie a druhý který se zapojuje přes klíček zapalování, v praxi se oba spojují a napojují na plus baterie, není to úplně správné, ale jediné nebezpečí je vybití baterie v případě opomenutí rádio vypnout. Setkal jsem se, ale i s autorádiem, kde byly v napájení ochranné diody a i při vypnutém autorádiu tekl obvodem proud schopný baterku do týdne vybít (pokud se denně nejezdilo).
bývá označen žlutou barvou - paměť, červená - vlastní napájení autorádia
Ahá, tak že to bude nejspíše tím. A jak to udělám? Už mě to nebaví při každém startovaní hledat rádia a ukládat pokaždé.
Je to jednoduché, popsané na straně 6. Až ručně naladíš požadovanou stanici, pordžíš tlačítko 1-6 dokud se na displeji nezobrazí nápis MEM. To je vše.
Spider:
tazatel takto stanice ukládal, ale po vypnutí zapalování dostane rádio sklerózu, protože nejspíš nemá napájení pamětí zapojené přímo na baterku...
Mám to samé autoradio a řešil jsem ten samý problém.Řešil jsem to tak že ke žlutému(od napájení) jsem paralelně přidal ještě jeden drát který jsem připojil na volný(červený?) k radiu.Je to již delší dobu tak doufám,že si to tak pamatuji.
doplněno 16.07.11 12:02:Popřípadě mohu oskenovat a poslat schéma zapojení (napájení)pokud to není v návodu který Ti poslal první odpovídající.
doplněno 16.07.11 12:22:Takže jsem vyndal radio a podíval se jak je to udělaný...Červeno stříbrný drát který jde od svorkovnice palubního napájení,jsem přerušil(asi 3-4cm)od svorkovnice a přidal ještě jeden drát(žlutý)který jsem spojil se žluto stříbrným od radia.Propojený zůstaly i ty červeno-stříbrné.Snad se, to napsal pochopitelně.
To by jste byl hodný kdyby jste mi poslal schéma zapojení jak jste zo zapojoval Vy petulaOO
Chtěl jsem to vyfotit ale nemohu vyndat radio z kastlíku.Dopoledne mi to šlo.Tady je to schéma. pdf.crse.com/... jak jsem psal v předešlé odpovědi kčervenému drátu na pinu 7 konektoru od palub elektriky jsem přidal jeden drát který jsem spojil se žlutým drátem od radia.Červené jsou propojeny.Problém může být ale v tom jaké máte auto a jak je zapojena spín skřínka.Já mám Xsaru.Zítra se ještě pokusím to znovu rozebrat.
Dobře děkuji Ja mám Felicii tak že pokusím se to nějak udělat jako to je v tom návodu. A jestli Vám to půjde vydělat to rádio tak to prosím Vás vyfoťte. Předem děkuji
Tak jsem to vyfotil.Tady je odkaz.http: edisk.cz/... a edisk.cz/... Nevím ale jak je to u Feldy.Ale tyhle modernější auta jsou v tomhle podobná.Každopádně na žlutý vodič k autoradiu je potřeba zavést stálé napětí. Na tom schéma co jsem nakreslil je pouze napájení plus.Ostatní minusové obvody (modré vodiče)jsem nekreslil.Snad jsem pomohl.Když tak mohu poradit po telefonu 724222911 a nebo po domlivě na skype. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.