Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizen mobilní telefon - jak ho vypátrat

Od: kepio* odpovědí: 22 změna:

Mobilní telefon
Mám dotaz stal jsem se obětí kapsáře a byl mi odcizen mobilní telefon s operačním systémem a navigací .Dá se tento telefon nějak vypátrat a zjistit kde se nacházía nebo se mám sním rozloučit .Děkuji Kepio

doplněno 16.07.11 07:24:

Zda by se dal najít při zapnutí GPS či internetu.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klusik*
hodnocení

2x

Zdravím, myslím, že máte smůlu ze dvou důvodů:

1) Jakmile to zloděj provedl, nejspíše vypnul telefon, vyndal baterku a vyhodil simku a takhle to ještě pár týdnů/měsíců zůstane, dokud se nepřestane po telefonu pátrat.

2) Pokud nemáte paušál, tak se operátoři dost zdráhají zablokovat třeba telefon. Máte-li paušál, máte alespoň možnost nechat telefon zablokovat, ale to bude fungovat v případě, že nenastalo 1)

3) Znáte-li IMEI telefonu, neprodleně nahlaste na policii a operátorovi, ať už se zapne s libovolnou sim, mohou ho pak zablokovat.

předejte všechny kody policii, pokud ho nevysledují, což je v našem kocourkově velký legislativní, nikoli praktický problém,můžou jej alwspoň navždy zablokovat, bohužel je to pro telefon poslední rána. ale asi dokud lidi nepřestanou krást, lepší to nebude.

klusik*

Přesně tak, jak tady někdo píše výše, telefon to nevrátí, ale alespoň ho to zablokuje.

Telefon, který policie zablokuje na základě IMEI, může i odblokovat; samozřejmě na vaši žádost, kdybyste ho přeci jen našel. Na druho stranu zablokovaný telefon nejspíš zloděj zničí, takže poslední rána to může být v tomto smyslu. Rozhodně ale oznamte krádež na policii a u operátora požádejte o zablokování simky, aby vám zloděj nemohl tahat peníze z účtu. No a s potvrzením policie, že telefon byl ukraden, můžete následně požádat operátora o novou sim se stejným čísle, udělá vám to zdarma (aspoň T-Mobile). (Pokud byste telefon jen ztratil, s operátosem můžete jednat taky, ale nová SIM nebude zadarmo.) Takže honem k policajtům a u operátora zablokovat kartu (tohle samozřejmě za předpokladu, že máte tarif a ne jen předplacený kredit).

krkovicka*
Dnes když najdete telefon,hned abyste ho vratily.Jinak po Vás půjdou,že jste zloděj.
klusik*

Chtělo by to autodestrukci; prostě pokud zjistíte, že vám někdo ukradl telefon, zadáte kód a telefon shoří ;) Ono když hoří Li-Ion baterka, je to docela humus a smrádek :-D

dag*

to je super,ale ne že shoří,ale vybuchne!

hodnocení

2x

Určitě to nahlaste na policii.Pokud od něho máte papíry,kde je výrobní číslo mobilu,umí ho policajti najít. i když si do něj dá zloděj jinou simku.Jenom musí být mobil zapnutý.Mému synovi našli policajti mobily už třikrát.Naposledy až po čtyřech měsících,když už to vůbec nečekal.

klusik*

Přesně, proto je dobré nechvat si papíry od telefonu s IMEI a tak ;)

kepio*
hodnocení

No dobrá a když do telefonu nevloží SIM a bude ho používat jen jako GPS ,WIFI a fotoaparát tak se mám sním rozloučit?

Pochopil jsem to správně

Děkuji Kepio

Málokdo ví,že můžou policajti mobil najít ,i když je v něm jiná simka.Takže tam většinou nějakou dají.A také hodně lidí si myslí,že jim policajti mobil nenajdou,tak to ani nehlásí.Určitě jste zkoušel volat na své číslo,ale to je asi zbytečné.První,co zloděj udělá je ,že simku vyndá.I když synovci vzal zloděj mobil,když jel s kamarádem trolejí.Kamarád hned na synovcovo číslo volal a kousek od nich začal ten mobil zvonit nějakému klukovi v kapse.Vrátil ho,Asi byl rád,ře nevolali policajti.

lui*

Policie nenajde nic. Jedině ve spolupráci operátorem. A když už musí, tak hodně nerada. A pokud není škoda větší než 5000, aby to bylo na trestný čin, tak se s vámi asi nebudou moc bavit. Ale i zapnutý mobil bez SIM jde najít podle IMEI, protože IMEI je součástí přihlašovací sekvence do sítě. A i zapnutý telefon bez SIM, je přihlášený do sítě.

Ale mobily s GPS jsou většinou dražší než 5000kč.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Dá se říct,že pohyb telefonu se dá vystopovat.Přes operátora se dá ten telefon zablokovat,což je podle mého účinnější řešení i když Vám to telefon nevrátí.

klusik*

Vystopovat se dá, ale operátoři to nechtějí dělat, jsou asi líní ;)

des*
hodnocení

0x

Zavolej sám sobě a domluv se se zlodějem na výkupném.Někteří to tak dělají.

krkovicka*
Jednou mi volal chlápek.Tipla jsem mu to a po Sms se sním domluvila na vracení.Když jsem přišla na smluvené místo,stál tam s místním vyhazovačem,2m vysoký 150kg,prostě gorila.Napsala jsem mu sms že za hodinku u stolu,ale bez toho garde.Přišel a smal se,že jsem holka.On totiž měl za to,že mu ho ukradli.Zaplatil mi drink a v poho.

michalkolesa*
hodnocení

0x

Nechci situaci zlehčovat, ale jak policii dokážete, že Vám byl mobil ukraden a jen, že jste ho ztratili?
Policie nechává blokovat jen odcizené mobily, nikoliv ztracené,

Nemusí se dokazovat,že byl ukraden.Policie musí výpověd pokládat za pravdivou,pokud oni nedokáží,že to bylo jinak.

registrelektronikycz
hodnocení

0x

Dobrý den,
zaregistrujte váš odcizený mobilní telefon na stránkách RegistrElektroniky.cz/... a zvýšíte své šance na nalezení.
Pokud chcete vědět, jak systém funguje, přečtěte si například článek na - mobilmania.cz/...
S pozdravem
RegistrElektroniky.cz / RegisterOfElectronics.com

fibo
hodnocení

0x

Chyba byla že jste nevyužil možnosti nastavení, které dnes chytré mobily běžně mají, např. Kontrola SIM _ při vložení neznámé SIM karty se automaticky odešle na určené mobilní číslo zpráva s telefonním číslem vložené karty, její IMSI a IMEI. Pak máte větší šanci s dotyčným se domluvit. Mobil můžete nechat zablokovat a tím ho "odstavit"kdykoliv. http://sux.cz/2e07

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]